Gromoglasno školsko zvono i žamor na školskim hodnicima označili su početak nove školske 2019./20. godine. Sve učenike i roditelje pozdravila je ravnateljica Julija Baltić, poželjevši im puno uspjeha i dobrih ocjena. „Neka škola bude mjesto gdje ćete dolaziti s osmjehom, u kojem ćete stvarati najljepše uspomene i prijateljstva“ poručila je učenicima načelnica općine Tanja Cirba u svom pozdravnom obraćanju.

Dobrodošlicu prvašićima poželjeli su i „stariji“ učenici prigodnim programom. Uslijedila je i sv. Misa, koju je služio lovaski župnik Marin Putilin, a na kojoj su se, osim učenika, pridružili i „vrtićanci“. Župnik je pozvao učenike da budu dobri jedni prema drugima, korisni sebi, svojim obiteljima, okolini i župnoj zajednici. Uz blagoslov školskih torbi, zaželio je uspjeh svim učenicima i učiteljima, zazvavši na njih zagovor Duha svetoga.

Ovu školsku godinu u OŠ Lovas upisalo je 84 učenika, od čega 7 prvašića – pet u Lovasu i dvoje u Opatovcu. Na klupama su ih dočekale školske knjige financirane sredstvima državnog proračuna, dok je radne bilježnice i likovne mape osigurala Općina Lovas.