Župljani župa Sv. Mihaela Arkanđela, Marije Pomoćnice Kršćana i filijale Blažene Djevice Marije od sv. krunice (Opatovac) su još jednom darovali stanovnike Banovine unesrećene potresom.

Pomoć se sastojala od 11 pećnica na kruto gorivo(drva), 9 radijatora i grijalica, 150 kg prehrambenih potrepština, 150 kg odjeće, 90 kg higijenskih potrepština i 1 dječjeg kreveta.

Sve to se prevezlo u dva kombija jedan u organizaciji crvenog križa a drugog u organizaciji općinskog poglavarstva (Ivan Balić).

Na put su pošli Ivana Ondrašek i Kristijan Omašić kao koordinatori Crvenog križa, župnik vlč. Marin Putilin, Ivan Balić i Luka Kovačević kao predstavnici župa Lovas i Sotin.

Pomoć je dostavljena u skladište crvenog križa odakle smo zajedno sa ostalim volonterima pošli na teren raznositi pristiglu pomoć. Do koje mjere je pomoć bila potrebna govori i činjenica da je pomoć bila već raspodijeljena po okolnim selima istoga dana a peći na kruta goriva u roku od sat - dva.

Svi mještani kojima se pomoć dostavljala su bili izrazito zadovoljni i zahvalni našim zauzimanjem te su nam naložili da svima koji su iz naših župa pomogli prenesemo njihove pozdrave i molitve.

Ovim putem se i ja kao župnik još jednom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom hvalevrijednom pothvatu, te pokazali da naše župne zajednice itekako žive i napreduju u Gospodinu, držeći vazda pred očima Isusove riječi: "što učiniste jednom od Moje najmanje braće Meni učiniste" (Mt 25, 45)