U Domu kulture u Lovasu, dana 15. studenog 2021. godine, s početkom u 13,00 sati održana je završna konferencija projekta „Zaželi“ – Općina Lovas, faza II.

Nazočne je na završnoj tribini pozdravila općinska načelnica Tanja Cirba koja se zahvalila na suradnji svim djelatnicama, kao i voditelju i asistentu. Naglasila je uspješnost i vrijednost projekta te koliko je on bitan za stare i nemoćne korisnike na području Općine Lovas, te je istaknula kako se nada da bi već iduće godine mogli započeti novi natječaji oko projekta Zaželi. Osim načelnice, nazočnima su se obratili i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Vukovar gđa. Jasna Kolar, univ. spec. oec., Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vukovar gosp. Zvonimir Rogulja, dipl. soc. radnik.

Voditelj projekta Zoran Palijan predstavio je sve rezultate i učinke projekta te je istaknuo kako je u sklopu njega zaposleno 25 žena koje su kroz 12 mjeseci skrbile o 150 krajnjih korisnika Lovasa i Opatovca, odnosno svaka žena je skrbila o minimalno šest korisnika. Pružale su pomoć u dostavi namirnica, lijekova, i drugih potrepština, pripremi obroka, čišćenju stambenog prostora, pružanju podrške korisnicima kroz razgovor i druženje. Korisnicima je , osim pružanja pomoći u kući, podijeljeno 1800 paketa kućanskih i higijenskih potrepština.

Također u sklopu projekta ženama je omogućeno osposobljavanje za Računalnog operatera, koje je završeno u listopadu 2021. godine, a provodilo ga je Učilište Otok iz Otoka.

Projekt je ostvario svoj cilj i svrhu, jer je utjecao je na smanjenje nezaposlenosti, pružao je pomoć onima kojima je to zbilja potrebno i zbog toga se iskreno nadamo da će se projekt nastaviti te tako pružati i dalje brigu za stare i nemoćne na području Općine Lovas.

Projekt „ZAŽELI“ – Općina Lovas, faza II započeo je 15. srpnja 2020. godine i završava 15. siječnja 2022. godine, te je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 2.311.925,00 kn.