U četvrtak, 26. rujna 2019. godine održan je, 13. po redu, gospodarski forum Vukovarsko-srijemske županije. Pod nazivom „Unapređenje i poticanje gospodarstva kroz udruživanje i ostvarivanje partnerstva“ forum su zajednički organizirali Ured za međunarodnu suradnju TINTL, LAG Srijem, Agro-klaster doo, Općina Lovas, Vukovarsko-srijemska županija i županijska Razvojna agencija, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Forum je pozdravnim govorom otvorila općinska načelnica Tanja Cirba, a potom se razgovaralo o raznim temama poput stanja gospodarstva na području VSŽ i mjera za gospodarstvenike te kapitalnim investicijama. Ured TINTL je predstavio mogućnosti za gospodarstvenike na području Srijema, kao i najnovije projekte proizašle iz pera djelatnika TINTL-a.

Na forumu se predstavila i tvrtka Agro-klaster doo sa svojim razvojnim planovima i rezultatima rada te projektom proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja. S temom razvoja gospodarstva na području Republike Hrvatske nastupili su predstavnici Ministarstva gospodarstva, a nazočni gosti mogli su pogledati i poslušati nekoliko primjera dobre prakse.