U petak, 23. kolovoza, u športskom centru Lovas održani su već X. po redu Dani udruga Općine Lovas. Raznovrsna zbivanja i dobra gastronomska ponuda privukla je brojne posjetitelje, dok je članstvo udruga odličnom organizacijom i humanitarnom akcijom još jednom poslalo snažnu poruku zajedništva.

Za dobro raspoloženje ove godine pobrinuo se i domaći rock band „Treća smjena“ na čemu posebno zahvaljujemo inicijatorima – domaćim glazbenicima Goranu Šibaliću i Vedranu Latasu, kao i cijeloj njihovoj ekipi. Ponuda domaćih specijaliteta – grah, pečene girice, raznovrsne palačinke, „poderane gaće“, domaći kolači i sl. – mogla je zadovoljiti raznovrsne ukuse, na čemu zahvaljujemo kuharu Lovri Gerstneru, djelatnicama projekta „ZAŽELI“, članicama udruge „Samo pozitiva“, ribičima ŠRU „Opatovac“ i svim onima koji su svojim angažmanom, ali i dolaskom, doprinijeli ovom susretu.

Ovom prigodom, uz podjelu promotivnih materijala, najnovije projekte i uratke predstavili su i Ured za međunarodnu suradnju TINTL i LAG „Srijem“. Mnogobrojnu dječicu zabavljale su na kreativnoj radionici tete iz lovaskog dječjeg vrtića, a istodobno su se odvijali i športski susreti. U međusobnom ogledu seniora i veterana NK Lovas slavili su ovi „mlađi“, pobijedivši rezultatom 6:1, a odigrane su i utakmice pionira i limača NK Lovas.

Oni manje športski nastrojeni opredijeli su se za igranje belota. Svi sudionici dali su veliki doprinos kvaliteti ovog susreta pa se svima, i onima koje eventualno nismo spomenuli, od srca zahvaljujemo.

Dane udruga obišao je i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, a održavanje su financijski pomogli sponzori: Općina Lovas, Vukovarsko-srijemska županija, Videković doo, Arator doo, Torzo doo, Citrus doo. Svima njima, kao i onima koji su manjim donacijama „u naturi“ pomogli, također veliko hvala. Humanitarnom akcijom prikupljen je značajan iznos od 6.700,00 kn o čijem će se rasporedu dogovoriti na zajedničkom sastanku predstavnika svih sudionika Dana udruga.