U športskom centru Lovas započeli su radovi na realizaciji projekta „Postavljanje dječjeg igrališta u Lovasu“, vrijednog 325 tisuća kn. Završetkom projekta, najmlađi mještani dobit će novo, kvalitetno i moderno opremljeno igralište, čime se nastavlja briga i skrb za naše najmlađe, odnosno za njihovo kvalitetno provedeno slobodno vrijeme.

Projekt će biti u 100%-tnom iznosu financiran kroz tip operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Sredstva su osigurana kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, putem natječaja koji je proveo LAG „Srijem“, provedbom lokalne razvojne strategije. Uspješnu prijavu projekta odradila je Razvojna agencija TINTL.

Dodatnim ulaganjem sredstava iz općinskog proračuna, vrijednosti cca 35 tisuća kn, u športskom centru biti će postavljena i vježbala za odrasle. Radove izvodi tvrtka Aksion doo Vinkovci, a građevinski nadzor Videković doo Vinkovci.