Općina Lovas i Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera Osijek potpisali su dana 14. studenog Ugovor o provedbi usluge edukacija mladih poljoprivrednika s područja Općine Lovas i okoline.

Ugovor su potpisali općinska načelnica Tanja Cirba i dekan fakulteta prof. dr. sc. Krunoslav Zmajić, a vrijedan je ukupno 276 tisuća kn. Sve usluge edukacije biti će financirane kroz aktivnosti projekta "Mladi u poljoprivredi-budućnost", iz Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.", sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Edukacijama na temu „Proizvodnja u plasteniku“ te „Voditelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva“ moći će nazočiti tridesetak mladih poljoprivrednika, kojima će ujedno biti omogućeno mentorstvo za plasteničku proizvodnju kroz praktični dio nastave u okviru projekta.

Na skupu je sve aktivnosti iz projekta prezentirala voditeljica Minja Pavličić, a osim medija, nazočili su mu i predstavnici tvrtke Agro-klaster, Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemsk županije, Razvojne agencije TINTL i svih drugih EU projekata koji su trenutno u realizaciji. Suradnja lokalne uprave i pripadajućih razvojnih dionika s gospodarstvom i znanstvenim sektorom nužna je kako bi se projekti uspješno realizirali u svrhu budućeg razvoja, zaključeno je na sastanku.