U subotu, 21. ožujka, prisjećamo se tužne, dvadeset i druge obljetnice pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u Lovasu. Nažalost, po prvi put, obavit ćemo to u tišini zbog posebnih mjera za sprječavanje širenja zaraze korona virusom. Toga dana, izaslanstvo Općine Lovas će u 9,00 sati položiti vijenac na spomen obilježju masovne grobnice, uz molitvu župnika Marina Putilina.

Mještane molimo da se ne okupljaju u većem broju, zbog zabrane svih javnih okupljanja na otvorenom, koja je na snazi. Također, iz istih razloga, nećemo moći organizirati niti pobožnost Križnog puta ulicama Lovasa. Misa zadušnica za sve poginule, ubijene i nestale mještane Općine Lovas služit će se u subotu, s početkom u 18,00 sati, ovaj put bez nazočnosti vjernika.

S tugom u srcu i molitvom na usnama, prisjetit ćemo se još jednom svih naših stradalnika, pazeći jedni na druge, poštujući propisane mjere zaštite. Stoga pozivamo sve mještane da u subotu u večernjim satima upale svijeću u svojim dvorištima, u znak sjećanja na sve poginule, ubijene i nestale mještane Općine Lovas.