U Lovasu je Agro-klaster d.o.o, na adresi A. Starčevića 40, otvorio prodajno mjesto za poljoprivredne proizvode. Navedeno prodajno mjesto je, uz prodajno mjesto u Soljanima, predviđeno EU-projektom "Povezivanje lokalnih gospodarstava prema mladim i starijim skupinama na području Vukovarsko-srijemske županije".

Partneri projekta su: Ured za međunarodnu suradnju TINTL, PO Sovar, OPG Slavica Dumenčić, Torzo d.o.o. i OPG Vlatko Glavašić.

U ponudi će biti proizvodi navedenih proizvođača, i to: orasi, jaja, med, pekmez, sok od jabuke, lješnjak, ali i drugi proizvodi OPG-ova naše županije. Sam projekt vrijedan je 751.560 HRK, traje 36 mjeseci i dio je Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U Soljanima je, u sklopu prodajnih mjesta, izvješen i plakat s općim informacijama projekta, a potporu samoj prodaji dala je i načelnica Općine Lovas, Tanja Cirba.

Također, treba napomenuti kako je ispred zgrade Županije u Vinkovcima postavljen samoposlužni aparat, gdje građani na vrlo jednostavan način mogu kupiti i doći do nekih od proizvoda iz našeg klastera.

Preuzeto sa: www.facebook.com/agroklastervsz/