U srijedu, 30. studenog, u lovaskoj općinskoj vijećnici potpisani su Ugovori o radu, kojom djelatnice projekta ZAŽELI Općina Lovas – faza III i službeno počinju s radom. Njih dvadeset i pet s obilaskom i brigom za korisnike započet će dana 01. prosinca, a radni odnos će im trajati šest mjeseci, odnosno do 31. svibnja iduće godine. Skrbit će o 150 korisnika, starijih ili nemoćnih osoba, obavljajući za njih poslove iz njihove svakodnevnice, ujedno im pomažući i u prevladavanju usamljenosti.

Djelatnice projekta pozdravila je općinska načelnica Tanja Criba, zaželjevši im puno uspjeha u radu, izrazivši zadovoljstvo nastavkom projekta, upošljavanjem žena i brigom za potrebite. O njihovim dužnostima, pravima i obvezama, djelatnice je izvijestio voditelj projekta Zoran Paliljan, kao i njegova asistentica Ana Barić. Posebno raduje činjenica da će u projektu biti uposlene i četiri pripadnice ukrajinskog naroda, privremeno smještene u Lovasu, uslijed ratnih zbivanja u njihovoj domovini.

Projekt ZAŽELI Općina Lovas – faza III vrijedan je ukupno 1.226.113,50 kn, a u stopostotnom iznosu financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.