Ministar regionalnog razvoja i fondova EU mr.sc. Marko Pavić posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vinkovce gdje ga je dočekao župan Božo Galić, u pratnji načelnika i gradonačelnika.

Tom prigodom ministar Pavić uručio je ugovore o dodjeli bespovratnih nacionalnih i europskih sredstava u ukupnom iznosu oko 38,2 milijuna kuna.

Riječ je o projektima koji se financiraju u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice te Operativnog programa konkurentnost i kohezija, a koji su prijavljeni za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja Slavonije, Baranje i Srijema te uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju. Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba, ovom prigodom, potpisala je dva ugovora od kojih je jedan vrijedan 300 tisuća kn, namijenjen završetku asfaltiranja nerazvrstane ceste koja vodi prema katoličkom groblju u Opatovcu. Drugi ugovor vrijedan 400 tisuća namijenjen je sufinanciranju radova na izgradnji vodovodne mreže i sustava odvodnje ispod državne ceste u Opatovcu.