Danas su u Gradskoj knjižnici Vinkovci općinska načelnica Tanja Cirba i resorni ministar Marin Piletić potpisali Ugovor za financiranje provedbe projekta “ZAŽELI – OPĆINA LOVAS, FAZA IV“, vrijedan ukupno 1.089.000,00 EUR. Provedbom aktivnosti iz projekta namjera je povećati socijalnu uključenosti i prevenirati institucionalizaciju za 132 pripadnika ciljane skupine. Pružanjem usluga pomoći u svakodnevnom životu starijih ili invalidnih osoba, kroz period od 30 mjeseci, ponovno će se nastojati održati ih tamo gdje su navikli – u svojim domovima.

Projekta je usmjeren na ciljane skupine - osobe starije od 65 godina koji žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu te čiji prihodi ne prelaze iznos prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža, kao i na invalide III. I IV. stupnja invalidnosti. Velika važnost ovog projekta, pored brige za ciljane skupine korisnika, ističe se i u ponovnom zapošljavanju 22 djelatnika/ce te voditelju projekta, čime se daje izniman doprinos u smanjenju stope nezaposlenosti na području općine.

Ovim putem, zahvaljujemo se Vladi Republike Hrvatske na osiguranju dodatnih sredstava za provedbu svih uspješno prijavljenih projekata, Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na odobrenom projektu, Razvojnoj agenciji TINTL na uspješnom apliciranju, kao i svim općinskim djelatnicima koji sudjeluju u pripremi projekata.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus.

T. Cirba