Dana 22. veljače, održana je 33. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Lovas. Na samom početku sjednice održana je minuta šutnje u čast preminulom zamjeniku općinske načelnice, gdinu Ivanu Mujiću, koji je ostavio neizbrisivi trag u našim selima i srcima.

Nakon aktualnog sata, koji je prošao bez primjedbi, usvojen je novi Statut Općine Lovas te Poslovnik Općinskog vijeća Općine Lovas. Usvojene su izmjene i dopune Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu. Također su jednoglasno usvojeni dobro poznati Program potpora poljoprivredi za trogodišnje razdoblje (2021.-2023. godine), Program demografskih i pronatalitetnih mjera za 2021. godinu te na prijedlog općinske načelnice uvodi se i Program potpora gospodarstvu na području Općine Lovas za 2021. godinu.

Na sjednici su usvojena izvješća o fakturiranoj naknadi za razvoj te utrošku iste,o radu Vlastitig komunalnog pogona, izvršenje programa javnih potreba u športu za prošlu godinu, utrošak sredstava za financiranje udruga, utrošak sredstava od šumskog doprinosa, izvješće o agrotehničkim mjerama.

Načelnica Tanja Cirba podnijela je Vijeću izvješće za drugu polovinu 2020. godine, a vijeće se usuglasilo da se načelnicu ovlasti za poduzimanje potrebnih aktivnosti za izradu projektne dokumentacije za izgradnju hladnjače te za provedbu rekonstrukcije Centra za preradu orašastih plodova.

Na samom kraju sjednice, općinska načelnica je prisutne izvjestila o provedenim aktivnostima Općine Lovas od posljednje sjednice.