U ponedjeljak, 03. veljače 2020. godine s početkom u 10 sati održana je prva stakeholder radionica u sklopu projekta FED CCNET – Poticanje prekograničnog poslovnog okruženja kroz razvoj poslovnih centara za kompetentnost i mreža, koji je financiran u okviru programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska – Srbija 2014. – 2020.

Tema prve stakeholder radionice bila je: „Mogućnosti Centra kompetencija“. Na radionici je predstavljen projekt FED CCNET, Centar kompetencija d.o.o. Vinkovci za istraživanje i razvoj i projekt „Proizvodna jaja iz slobodnog uzgoja“ Agro-klastera d.o.o. Raspravljalo se o održivosti i mogućnostima Centra kompetencija i mogućnostima buduće suradnje.

Na radionici su sudjelovali predstavnici projektnog tima, načelnica Općine Lovas Tanja Cirba, načelnica Općine Bač Valentina Sitnić, direktor Centra kompetencija Ivan Ambroš, direktor Agro – klastera d.o.o. Zdenko Podolar i njegov zamjenik Željko Cirba, ravnatelj RA TINTL Mladen Markešić, voditelj LAG-a Srijem Albert Varba, te predstavnici gospodarstvenika.

Na radionici je zaključeno da treba težiti unapređivanju znanja i kompetencija, kao i iskoristiti sve mogućnosti koje nam Centri kompetencija nude.

Na kraju radionice, načelnica Općine Lovas Tanja Cirba i direktor Luka gradnje d.o.o. iz Štitara Luka Markić potpisali su Ugovor o Izvođenju radova na rekonstrukciji i prenamjeni stambene zgrade u zgradu Centra kompetencija u naselju Lovas (ul. Matije Gupca). Ukupna vrijednost Ugovora je 936.805,35 kuna, dok se početak radova očekuje tijekom veljače o.g.