U lovaskom Domu kulture, dana 13. studenog, održana ja početna konferencija projekta “Zaželi – Općina Lovas, faza II, čija je provedba financirana u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, sredstvima Europskog socijalnog fonda. Konferencija se odvijala pod posebnim uvjetima zbog trenutne epidemiološke situacije, uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite.

Skupu su nazočili, osim djelatnika projekta, i predstavnici partnera na projektu - predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vukovar Jasna Kolar te ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vukovar Zvonimir Rogulja, kao i ravnatelj razvojne agencije TINTL Mladen Markešić. Skup je pozdravila i općinska načelnica Tanja Cirba, zahvalivši se svim sudionicima projekta – razvojnoj agenciji TINTL na uspješnoj prijavi, partnerima HZZ Vukovar i CZSR Vukovar, a posebno administraciji i djelatnicama projekta koji u ovim teškim vremenima požrtvovno rade sa starijim i nemoćnim osobama, kojima je pomoć najpotrebnija.

Sve predviđene aktivnosti projekta – brigu za stare i nemoćne, opskrbu potrepštinama, edukaciju djelatnica i sl., predstavio je voditelj projekta Zoran Palijan, nakon čega je sudionicima podijelio promotivne materijale. Konferenciju je medijski pratila Vinkovačka televizija. Projekt je vrijedan ukupno 2.311.925,00 kn.