Dana 05.siječnja 2023. godine održana je redovna godišnja izborna skupština Udruge vinogradara i vinara "Srijem" Lovas u prostoru kušaonice vina i izletišta tvrtke Citrus doo Lovas, s početkom u 18:00h. Na izbornoj skupštini bili su nazočni gotovo svi članovi udruge.

Prema dnevnom redu predsjednik udruge Dražen Balić podnio je izvješće o radu udruge u protekloj godini i iznio plan za rad udruge u 2023.godini. Blagajnik Zdenko Bistrović podnio je financijsko izvješće za 2022. godinu. Izvješća su jednoglasno usvojena.

Po poslovniku uslijedio je izborni dio skupštine. Na osobni zahtjev dosadašnji predsjednik Dražen Balić je odstupio s dužnosti predsjednika i postao zamjenik predsjednika što je usvojeno glasanjem.

Na prijedlog članova U.O. Branko Peić je izabran za novog predsjednika, novi tajnik udruge je Ivan Poljak, a za blagajnika je ponovno potvrđen Zdenko Bistrović. Član upravnog odbora ostao je Damir Ivančić.

Nakon službenog dijela skupštine druženje je nastavljeno uz bogatu gastro i vinsku ponudu uz pratnju tamburaša. Večeri je prethodila prezentacija i degustacija – od strane upravitelja P.Z. Lovas Zdenka Bistrovića prezentiran je novi proizvod vinarije P.Z. Lovas - prvi pjenušac proizveden u Lovasu, pod imenom "Saint Michel".

Osim degustacije pjenušca, degustirala su se i mlada vina vinarije Citrus, kao i vina svih članova Udruge, a od sorti su bile zastupljene Graševina, Traminac, Rose, Muškat, Frankovka i dr.