ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA KUD-a IVAN GORAN KOVAČIĆ LOVAS

U prostorijama Dječjeg vrtića u Lovasu, 25. studenog, okupilo se članstvo KUD-a na redovnoj godišnjoj i izbornoj skupštini Društva. Nakon izvješća o radu i financijskog izvješća za prethodnu godinu, usvojeni su i plan rada i financijski plan za tekuću godinu. S obzirom da je mandat dosadašnjim članovima izvršnog odbora istekao, predsjednik se zahvalio na suradnji dosadašnjim članovima, te se pristupilo izboru novoga vodstva KUD-a i dogovoru oko daljnjeg rada.

Za nove članove izvršnog odbora izabrani su: Domagoj Paša (predsjednik), Nikolina Latas (voditeljica dječje folklorne skupine i dopredsjednica), Ana Barić (tajnica), Katica Krpan (blagajnica), Vedrana Kovačević, Mateja Bedenik, Vedran Latas, Paula Pole i Vedran Latas (članovi odbora). Radno predsjedništvo čestitalo je izabranim članovima te poželjelo sreću u daljnjem radu.

Za članove nadzornog obora izabrani su Tea Poljak Latas, Krešimir Bedenik i Andrea Keser.

Naglasak ovogodišnje skupštine bio je na potrebi podizanja motivacije, osobito školske djece, za uključivanje u rad Društva, s ciljem daljnjeg održanja tradicije Lovasa i cijeloga hrvatskog dijela Srijema. Doneseni su zaključci, kojima se novo vodstvo obvezalo na ponovno okupljanje starijeg članstva u novu folklornu skupinu kao i ponovno pokretanje rada tamburaške skupine, te je još jednom istaknuta uloga Osnovne škole Lovas kao ključnog pokretača kulturnog života u selima naše općine. Gost skupštine bila je i načelnica općine Lovas koja je još jednom istaknula dužnost i obvezu čuvanja tradicije i kontinuiteta rada, koji su naši stariji Lovaščani i Opatovčani održavali u proteklih 73 godine koliko Društvo djeluje.

Prilika je bila i za zahvalu svim dosadašnjim sponzorima, financijerima i podupirateljima, kojima se vodstvo KUD-a zahvalilo na korektnoj suradnji.

Domagoj Paša