Druga stakeholder radionica u okviru projekta FED CCNET – Poticanje prekograničnog poslovnog okruženja kroz razvoj poslovnih centara za kompetentnost i mreža koji je financiran u okviru programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska – Srbija 2014. – 2020., održana je u četvrtak, 27. veljače 2020. godine sa početkom u 10 sati u Maloj Sali Doma kulture u Baču.

Na radionici su sudjelovali članovi projektnog tima, načelnica Općine Bač, gđa. Valentina Sitnić, zamjenik gradonačelnice grada Iloka, gosp. Josip Kovač, predstavnica Regionalne razvojne agencije Bačka, gđa. Nikolina Pupovac, predstavnica Centra za organsku proizvodnju iz Selenče, gđa. Libuška Fačara, predstavnica Poljoprivrednog gazdinstva Marinković, gđa. Danijela Marinković, predstavnica Udruženja pčelara „Mostonga“ gđa. Slavica Jurišić, te predstavnici poduzeća.

Tema druge stakeholder radionice bila je: „Mogućnosti Centra kompetencija“ – Organska proizvodnja. Budući da će se Centra kompetencija u Baču baviti organskom proizvodnjom na radionici su dionici pobliže upoznati sa organskom proizvodnjom. S obzirom da će se proizvođači organske hrane u Baču najviše susretati sa održivosti razvoja iste, svoje iskustvo podijelila je gđa. Danijela Marinković, navodeći s kojim problemima se susreću proizvođači organske hrane.

Na radionici je zaključeno da na uspješnost i održivost priče o organskoj proizvodnji utječe niz faktora, kao što su klimatske promjene i da to mora biti tematika kojom ćemo se svi u budućnosti baviti.