Dana 08. travnja, održana je 34. i posljednja sjednica Općinskog vijeća Općine Lovas ovog saziva. Na sjednici su usvojene Prve izmjene i dopune Proračuna Općine Lovas za 2021. godinu te su usvojena brojna izvješća i usklađivanja sa zakonskim izmjenama.

Općinsko vijeće je usvojilo prijedlog iznesen u Strategiji razvoja Centra kompetencija sinergije poljoprivrede i turizma BCC Lovas – Ilok (u sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija – FED CCNET) prema kojoj je predloženo da se Centar kompetencija osnuje kao trgavačko društvo u suvlasništvu Općine Lovas i Grada Iloka. Po usvajanju Strategije, Općinsko vijeće je ovlastilo Općinsku načelnicu, gđu. Tanju Cirba za poduzimanje daljnjih koraka pri osnivanju. A Centrom kompetencija upravljat će g. Mladen Markešić.

Vijeće je usvojilo Odluku o kupovini nekretnine na k.č. br. 1375 u Lovasu, tzv mehaničke radionice Aratora d.o.o. Nekretnina bi se kupila uz sufinanciranje Vukovarsko-srijemske županije, a koristila bi se u više svrha: iz memorijalnog i kulturnog značaja – šokačka kuća koja je nažalost obilježena nemilim događajima u Domovinskom ratu, uspostavio bi se Centar za preradu orašastih plodova, riejšio bi se problem spremanja vozila i opreme Vlastitog komunalnog pogona te bi se otvorila mogučnost obavljanja gospodarske djelatnosti gospodarstvenicima s područja Općine Lovas.

Općinsko vijeće je usvojilo i Izmjenjeni Program potpora poljoprivredi na području Općine Lovas za razdoblje 2021.-2023. godine prema uputama Ministarstva poljoprivrede. Po ishođenju suglasnosti Ministarstva poljoprivrede Općinska načelnica će raspisati Javni poziv za prijavu.

Usvojena je i Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Lovas, koji će se planiraju, zbog uštede financijskih sredstava, održati s idućim lokalnim izborima.

Nakon načelnicinog izvješća o aktivnostima Općine, Opčinska načelnica se zahvalila svim vijećnicima ovog saziva na izuzetno korektnoj i kvalitetnoj suradnji gdje su gotovo sve odluke usvojene jednoglasno. Načelnica je svima koji će se kandidirati na idućim loklanim izborima poželjela uspjeh te izrazila nadu da će Općinsko vijeće i izvršno tijelo i u idućem sazivu ovako kvalitetno raditi.

Na samom kraju, prije zaključivanja sjednice, predsjednik, gdin Stjepan Milas zahvalio se Općinskoj načelnici, predsjednicima vijeća mjesnih odbora na kvalitetnoj suradnji te poželio uspjeh kandidatima na idućim lokalnim izborima.