Dana 14. lipnja, na poziv predsjednika Stjepana Milasa, održana je 20. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Lovas. Nakon aktualnog sata, koji je prošao bez primjedbi, vijećnici su usvojili godišnje izvršenje Proračuna za prošlu godinu i prateće programe. Usvojeno je i izvješće o financijskom poslovanju za prvo tromjesječje ove godine te prve izmjene i dopune ovogodišnjeg Proračuna; najviše usklađivanje s projektnim prijedlozima koji su u međuvremenu prihvaćeni za financiranje.

Prodajom državne kuće Općini Lovas su dodijeljena sredstva s namjenom za kupovinu druge kuće. Temeljem pisma namjere Agro – klastera d.o.o. predloženo je da se kupi kuća za potrebe projekta Proizvodnja konzumnih jaja iz slobodnog uzgoja koji provodi Agro-klaster d.o.o. u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Općinom Lovas, prijedlog je jednoglasno usvojen. Tvrtka Arator d.o.o podnijela je zamolbu za oslobođenje od plaćanja dijela komunalnog doprinosa budući da su planirali ulaganje kroz EU fondove. Budući da nisu prošli na natječaju donijeli su odluku ulagati uz potporu poslovne banke kako ne bi istekla građevinska dozvola. Stoga je Vijeću podnesen prijedlog smanjenja komunalnog doprinosa tvrtki Arator d.o.o. u svrhu nastavka dobrog poslovanja i povećanja radne snage, prijedlog je jednoglasno usvojen. Na veliko zadovoljstvo prisutnih prihvaćen je prijedlog načelnice Tanje Cirba o sufinanciranju troškova boravka djece jaslične dobi u dječjim vrtićima na području Vukovarsko-srijemske županije. Vijeće je odobrilo i projekte koji su započeli od posljednje sjednice ili su pred ugovaranjem. Usvojena je odluka o sastavu i strukturi postrojbe civilne zaštite te je jednoglasno prihvaćen prijedlog Povjerenstva za provedbu Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine Lovas o prihvatu najpovoljnijih ponuda za zakup.

Predstavljeno je načelnicino izvješće o provedbi Likovnog i Arhitektonsko – urbanističko – krajobraznog, javnog, anonimnog, općeg, jednostupanjskog, prvog stupnja složenosti za realizaciju i anketnog natječaja za izradu idejnog rješenja: SPOMEN PODRUČJE MINSKO POLJE SA SPOMENIKOM I INTERPRETACIJSKIM CENTROM U LOVASU te je prihvaćen prijedlog izmjena i dopuna Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova kako bi se moglo provesti postupak odabira koncesionara. Na kraju je načelnica Tanja Cirba izvijestila vijećnike o trenutnim aktivnostima Općine Lovas.