Nakon uspješno provedenog postupka jednostavne nabave i potpisivanja ugovora s fakultetom Agrobiotehničkih znanosti Osijek, početkom mjeseca prosinca započela je provedba edukacija u sklopu projekta „ Mladi u poljoprivredi - budućnost„. Edukacije su namijenjene nezaposlenim mladim osobama do 29 godina, osobama od 50 godina i starijim, ženama, osobama s invaliditetom i drugim zainteresiranim skupinama. Do sada su odrađene dvije teme - osnove bilinogojstva te osnove uzgoja u zaštićenim prostorima, dok nastavak slijedi početkom iduće godine.

Također, za potrebe praktičnog dijela edukacija će se nabaviti plastenik, koji će biti postavljen na nekoj od poljoprivrednih površina u Lovasu, kao i kod partnerskih općina. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave na edukacije koje slijede: „Proizvodnja u plasteniku“ i „Voditelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva“.

Projekt Mladi u poljoprivredi - budućnost se financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a njegova ukupna vrijednost iznosi 648.980,00 kuna.