U nedjelju, 13. listopada, svečano je proslavljena misa zahvalnica koju je predvodio župnik Marin Putilin. Na euharistijskom slavlju su prisustvovali brojni vjernici koji su svojom molitvom zahvalili Gospodinu na svim darovima koje dobivaju kroz cijelu godinu. U svojoj homiliji je župnik je naglasak stavio na važnost zahvalnosti, te pritom istaknuo kako trebamo svoje srce staviti u darove koje ćemo Bogu prinijeti i kako oni trebaju biti zahvalni darovi ispunjeni našim osjećajima i ljubavlju prema Bogu. Jer zahvalnost je ta koja nas vodi do poniznosti,a poniznost do Božje milosti.

Mlađa folklorna skupina KUD-a I. G. Kovačića je prinosila plodove, prikazujući ih Gospodinu u znak zahvalnosti: križ, Bibliju, svijeću, cvijeće, kruh, med i mlijeko, povrće i voće, začine, vodu i vino, rakiju, zemlju, zastavu. Za svaki dar je pročitana prigodna zahvala, koju je potom župnik blagoslovio i odložio pred oltar.

Čitavo euharistijsko slavlje je proteklo u duhu zajedništva, zahvalnosti i radosti. Na kraju misnog slavlja druženje se nastavilo u župnom stanu.