Proslavom blagdana sv. Florijana vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovas obilježili su svoj dan. Obilježavanje je počelo vrlo šaroliko i veselo, budući da su im u posjet stigli vrtićanci iz lovaskog dječjeg vrtića Bajka. Prezentacija i isprobavanje raznovrsne opreme i vozila, odgovori na bezbroj dječjih pitanja, rezultirali su činjenicom da će većina malih Lovaščana jednog dana biti vatrogasci.

Nakon toga, predvođeni svojim predsjednikom Draganom Sabljakom, vatrogasci su se uputili na sv. Misu, koju je predvodio župnik vlč. Marin Putilin, zagovarajući kod Gospodina sve njih koji obavljaju ovu časnu dužnost.

Obilježavanje je završilo skromnim domjenkom zbog epidemioloških mjera te razgledanjem novopristiglog vozila. Naime, lovasko vatrogasno društvo od sada je bogatije za još jedno vozilo, donaciju Hrvatske vatrogasne zajednice. Vozilo Opel Vivara (8+1 sjedala), vrijedna gotovo 193 tisuće kn, vjerujemo, značajno će olakšati obavljanje ove zahtjevne i humane dužnosti. Hvala Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici i svima onima koji su doprinijeli realizaciji ove donacije.