Duboko suosjećajući sa žrtvama razornog potresa, koji je pogodio petrinjsko područje, mještani Lovasa i Opatovca upućuju upite o mogućim vidovima pomoći. Stoga će Općina Lovas u suradnji s Crvenim križem Vukovar organizirati akciju prikupljanja pomoći stradalima u potresu na području Banije.

Pomoć će se prikupljati u obliku:

  • PREHRAMBENIH PAKETA: brašno 1kg, ulje 1l, riža 1kg, šećer 1kg, sol 1kg, tjestenina, juha vrećice, konzerva riblja, mesna, slatki namaz (marmelada, čokoladni), mlijeko trajno 1l, kruh (dvopek ili tost), hrana za bebe, slatkiši, voda 0,5l, 1l, 1,5l, 5l;
  • HIGIJENSKIH PAKETA: sapun, šampon, pasta za zube, četkice, brijači jednokratni, maramice suhe i vlažne, toaletni papir, pelene, higijenski ulošci i sl.;
  • PAKETA OSOBNE ZAŠTITNE OPREME: medicinske maske, zaštitna odjela, rukavice, alkoholni dezinficijensi za ruke, maramice na bazi alkohola, sredstvo za dezinfekciju prostora.

Pomoć će se prikupljati u vremenu od 9 -13 sati, dana 30.12. (srijeda) i 31.12. (četvrtak) na slijedećim lokacijama:

- LOVAS - Vatrogasni dom
- OPATOVAC - Dom kulture.

U slučaju potrebe, prikupljanje će se nastaviti i u ponedjeljak (04. siječnja), o čemu će mještani biti pravovremeno obavješteni.

Mještani koji eventualno žele ponuditi smještaj mogu se u okviru radnog vremena prijaviti u općinski ured na telefon 032/525-096.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X

Zahvaljujemo svima na svakoj pomoći.

Tanja Cirba, općinska načelnica

Foto: HTV