Nakon provedenih izbora članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Općini Lovas, 05. svibnja 2019. godine, Općinsko izborno povjerenstvo Općine Lovas na sjednici održanoj 09. svibnja donijelo je Odluku o konačnim rezultatima izbora članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Općini Lovas. Prema Odluci izabrano je 9 članova Vijeća.

Konstituirajuću sjednicu sazvala je načelnica Općine Lovas, Tanja Cirba te je Vijeće konstituirano u petak, 21. lipnja 2019. godine. Nakon načelnicinog pozdrava i upućene čestitke na izbornom rezultatu utvrđen je kvorum te je prema izbornim rezultatima i abecednom redoslijedu kandidata za predsjedavajućeg izabran g. Gojko Ganić. Temeljem podnesenog prijedloga kandidata za izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Vijeća te provedenim tajnim glasanjem za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine u Općini Lovas izabran je g. Gordan Petrović, a za njegovog zamjenika g. Veselin Ganić.

Naposlijetku je prisutne članove Vijeća pročelnica JUO Općine Lovas upoznala s pravima i obvezama prema Općini te ih uputila u postupak upisa u Registar vijeća.