Početkom veljače, autori knjige „Krvava istina – novome životu ususret“ uputili su se u dalmatinsku Općinu Baška, gdje je široj publici predstavljena spomenuta knjiga, s ciljem upoznavanja s velikom žrtvom Lovaščana i Opatovčana u Domovinskom ratu. Posebne impresije izazvalo je prikazivanje dokumentarnog filma „Krvava berba grožđa“, nakon čije projekcije malo tko nije zaplakao u dvorani.

Iako je promocija najnovijih uradaka Općine Lovas bila povod posjeta, općinska načelnica Tanja Cirba u pratnji svojih suradnika razgovarala je s načelnikom Baške Vode Joskom Roščićem o nastavku suradnje ove dvije općine. Dogovoreno je međusobno potpisivanje povelje o prijateljstvu, suradnja na razmjeni školske djece za vrijeme ljetnih ili zimskih praznika, a naročita pažnja posvećena je gospodarskoj suradnji. Ujedno su i čelnici tvrtke Agro-klaster obavili razgovore s predstavnicima hotelijerskih tvrtki, u svrhu plasmana proizvoda poljoprivrednih proizvođača našeg kraja na veliko dalmatinsko tržište.

Predstavljanje knjige i filma o stradanju mještana Općine Lovas nastavljeno je potom u Pločama, gdje je domaćin bila Zajednica žena Katarina Zrinski i Udruga Pro futuro. Dvorana pločanskog Doma kulture bila je krcata zainteresiranom publikom, a ionako potresan događaj, dodatno je uveličao nastup Klape „Stina“.