Dana 04. rujna u školsko-športskom centru Lovas održani su tradicionalni, jedanaesti Dani udruga Općine Lovas. Po dobroj staroj praksi, udruge su u koordinaciji s Općinom Lovas organizirale niz aktivnosti i tako okupile mještane na lijepom i ugodnom druženju. A bilo je niz sadržaja – limači NK „Lovas“ odigrali su prvenstvenu utakmicu s NK „Petrovci“ uz pobjednički rezultat od 15:0. Govoreći o športskim događanjima, veliki interes pobrao je i turnir u odbojci na pijesku koji je organizirao Savjet mladih Općine Lovas.

Najmlađi uzrast okupile su kreativne radionice Osnovne škole Lovas i lovaskog dječjeg vrtića, a posebnu pažnju izazvala je izrada vrlo popularnog slimea. Dobrovoljno vatrogasno društvo Lovas upriličilo je za nazočne pokaznu vježbu gašenja požara, ali i vrlo interesantne igre za male vatrogasce. Najmlađe je i ove godine okupila trenerica Martina Luketić s popularnim aerobikom za djecu. Novina ovaj put bio je informativni štand Policijske postaje Tovarnik, usmjeren na preventivna djelovanja i sigurnost građana.

Lokalna akcijska grupa „Srijem“ i Razvojna agencija TINTL ponovno su organizirali kviz o poznavanju Europske unije, uz prigodne nagrade najboljim natjecateljima. Sve u svemu, zanimljivih aktivnosti nije nedostajalo, a nije izostala ni bogata gastronomska ponuda za koju su se pobrinuli naši kuhari – Tihomir Vlajčić iz Lovačke udruge „Sokol“ i naš poznati „majstor za grah“ Lovro Gerstner. Zamirisale su Dolom i girice pripremljene u režiji Športske ribolovne udruge „Lovas“, kao i tradicionalne langošice i palačinke koje su pekle djelatnica programa „ZAŽELI“. I ove godine manifestacija je imala humanitarni karakter pa će prikupljen iznos od 6.907,00 kn biti usmjeren prema onima koji su u potrebi.

Stoga zahvaljujemo svim sudionicima koji su doprinijeli organizaciji ovog događaja, bilo svojim radom, donacijom ili dolaskom, a posebna zahvala ide sponzorima: Vukovarsko-srijemskoj županiji, Općini Lovas, tvrtkama Videković doo Vinkovci i Aska doo, Udruzi vinogradara i vinara „Srijem“, Opg-u Dražen Balić, Poljoprivrednoj zadruzi „Lovas“, Lovačkoj udruzi „Sokol“ i Športsko-ribolovnoj udruzi „Lovas“. Uz zahvalnost, posebno nas raduje činjenica da smo još jednom pokazali da zajedno možemo puno – družiti se, veseliti, ali i pomagati jedni drugima. Neka zajedništvo i briga za bližnjega i dalje bude ključ našeg uspjeha.