Javnom tribinom održanom u Regionalnom poslovnom centru Poslovne zone Lovas obilježen je i službeni završetak projekta „Zaželi – Općina Lovas“, koji nakon 30 mjeseci provedbe, završava 31. svibnja o.g. Nazočne je na javnoj tribini pozdravila općinska načelnica Tanja Cirba s osvrtom na rezultate kvalitetno provedenog projekta, zahvalivši se svim sudionicima na korektnoj suradnji: Razvojnoj agenciji TINTL (koja je uspješno prijavila projekt), projektnim partnerima Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područna služba Vukovar i Centar za socijalnu skrb, svim djelatnicima, voditelju i asistentici projekta, kao i onima koji su svojim radom doprinijeli kvaliteti projekta – općinskim službama, udrugama, volonterima i dr. Uskoro se očekuje nastavak ovog projekta, najavila je pri tom načelnica, na zadovoljstvo svih zainteresiranih sudionika. O projektu su govorili i predstavnici partnera – pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vukovar i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vukovar.

Voditelj projekta Zoran Palijan prezentirao je sve rezultate i učinke projekta koji je na rok od 24 mjeseca uposlio 25 žena Lovasa i Opatovca, a koje su skrbile o 150 korisnika – starijih ili nemoćnih osoba. Kroz projekt je nabavljeno 25 bicikala za uposlenice, a korisnicima je podijeljeno 3600 paketa higijenskih i drugih potrepština. Sve djelatnice uspješno su završile obuku za gerontodomačice pa su im na završnoj tribini podijeljena uvjerenja o osposobljenosti za upis u e-radnu knjižicu.

Projekt ZAŽELI – Općina Lovas vrijedan je ukupno 3.819.450,00 kn, financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz program učinkoviti ljudski potencijali.