Franjevac HFP. sv. Ćirla i Metoda nakon završene 4. godine teologije u Jeruzalemu u subotu 10. listopada ove godine fra VINKO BKOVIĆ položio je svečane zavjete. Unatoč posebnim uvjetima svečanosti su nazočili i Vinkovi roditelj, braća i najuža rodbina. Fra. VINKO trudi se živjeti u skladu sa načelom "Idite po svemu svijetu i propovijedajte evanđelje svemu stvorenju" Mk 16,15 a evangelizaciju smatra primarnim pozivom u životu. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem tekstova o različitim temama, igranjem nogometa i radom s mladima u različitim skupinama.

Misno slavlje i obred zavjetovanja predvodio je provincijalni ministar fra Milan Krišto, uz koncelebraciju braće iz provincije. Fra Milan Krišto u svojoj je homilije naglasio: „…. svatko od nas treba utjeloviti Isusov život u svakodnevnicu i odbaciti napast kompromisa, a napose svečanozavjetovanici koji su “svježina Crkve i Franjevačkog reda” dodavši da su oni “znak da Bog nije zaboravio Crkvu.” Provincijalni ministar je na kraju propovijedi svečanozavjetovanike preporučio zagovoru Marije Bezgrešne uz nakanu “da se njihov svečani “da” pretoči u njihov život i djelotvornu ljubav.”

Podsjetimo da je fra VINKO BRKOVIĆ opatovačko dijete. Rođen je po ocu Ivanu i majci Mariji rođ. Perković. Fra VINKO ima još dva brata - Arijana koji je uspješan nogometaš u NK „Slaven Belupo“ i od nedavno reprezentativac U-19 reprezentacije Hrvatske i Mislava koji u Zagrebu stekao zvanje ing. radiologije. Čestitamo fra VINKU i njegovoj obitelji i radujmo se zajedno s njima i budimo strpljivi jer kako je najavio naš župnik Marin Putilin 2022. godine slavit ćemo Mladu misu fra VINKA u Opatovcu.