22. ožujka 2020. godine predviđen je oproštaj s vlč. Zlatkom Rajčevcem, župnikom Župe BDM Pomoćnice Kršćana Sotin, kojoj pripada i filijalna zajednica BDM Kraljice Sv. Krunice Opatovac. Naime dekretom mons. Đure Hranića, đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita vlč. Zlatko Rajčevac umirovljen je i smješten u svećeničkom domu u Đakovu. Upraviteljem župe imenovan je vlč. Marin Putilin.

Svečani oproštaj trebao je biti na misnom slavlju, koji je trebao predvoditi mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit. Nažalost zbog epidemije corona virusa isti je odgođen za neka bolja vremena. Vlč. Zlako Rajčevac ovu je župu vodio od 24. prosinca 1984. godine - punih 36 godina 2 mjeseca i 28 dana.

Vlč. Zlatko Rajčevac svjedočio je vremenima u kojima se dalo naslutiti da će se bivša država raspasti. Nije u tim vremenima lako bilo biti Kršćaninom. No vjernički puk vođen svojim župnikom sve je izdržao i opstao. Potom dolaze devedesete, Domovinski rat, progonstvo, masovna ubojstva, nestali. I tada se vlč. Rajčevac nije odvajao od svojih vjernika. Dapače, dao se na raspolaganje i skrbio o vjernicima prognanicima u Republici Mađarskoj. Čim su se stvorili uvjeti za povratak vlč. Rajčevac se vratio u svoju Župu. Crkva Posvećena BDM Pomoćnici Kršćana u Sotinu bila je devastirana. Ona u Opatovcu posvećena BDM Kraljici sv. Krunice oštećena. Zahvaljujući njegovu zalaganju, državnim tijelima i predanim vjernicima sve je obnovljeno. Ono što ostaje je činjenica da još uvijek ne znamo istinu o nestalim i da smo svjedoci iseljavanju katoličkih obitelji iz Sotina i Opatovca.

U ime vjernika filijalne zajednice iz Opatovca od Vlč. Zlatka Rajčevca, uz prigodne darove, oprostili su se Irena Gožović, Marija Brković, Paula Pole i Stjepan Milas. Vlč. Zlatko Rajčevac zahvalio je svim župljanima i poželio im svako dobro i da ih Bog čuva.