U rumunjskom Karaševu, u velebnom, izložbenom prostoru Zajednice Hrvata Rumunjske, postavljen je treći dio izložbe dječjih radova 19. Međunarodnog likovno-literarnog natječaja „Duga“. Nakon njemačkog Iserlohna i našeg Lovasa, i Karaševo je imalo tu lijepu priliku izložiti likovne radove djece iz 9 svjetskih zemalja. Stoga su se u to malo rumunjsko mjesto, gdje već stoljećima živi hrvatska nacionalna manjina, uputilo i izaslanstvo Općine Lovas i Osnovne škole „Lovas“.

Bogat kulturni program osnovnoškolske djece izveden na hrvatskom jeziku, brojni likovni uratci malih umjetnika, topao susret s rumunjskim Hrvatima koji stoljećima čuvaju jezik, kulturu i običaje svoje domovine, bio je veličanstven događaj za Lovaščane. Samu izložbu otvorio je predsjednik Zajedništva Hrvata Rumunjske i zastupnik u tamošnjem parlamentu Slobodan Ghera, koji je istaknuo važnost ovakvih susreta hrvatske zajednice s Hrvatima iz domovine, nadajući se gotovo sigurnom nastavku suradnje i zajedničkim projekatima.

Događaju je među brojnim uzvanicima nazočio i hrvatski veleposlanik u Rumunjskoj nj.e. Davor Vidiš, načelnik općine Karaševo Petru Bogdan, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Ivan Tepeš, kao i organizatori i inicijatori ovih događanja umjetnički par Ankica i Ante Karačić. Općinu Lovas predstavili su, preponosni na brojne nagrade koje su osvojili lovaski i opatovački učenici, načelnica Tanja Cirba, pročelnica JUO Mirka Latas, ravnateljica OŠ Lovas Julija Baltić i učiteljica, menotrica Marija Mendeš.