U Opatovcu 05. lipnja 2021. godine mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko-osječki u miru predvodio je misno slavlje tijekom kojega je podijelio sakrament Svete Potvrde krizmanicima Župe Sv. Mihaela arhanđela Lovas i Župe BDM Pomoćnice kršćana Sotin, kojoj pripada i filijalna kršćanska zajednica BDM Kraljice Sv. Krunice Opatovac. Svečanom misnom slavlju nadbiskupu Marinu Srakiću koncelebrirali su vlč. Marin Putilin i vlč. Drago Marković, kancelar Nadbiskupijskog ordinarijata Dakovačko-osječke nadbiskupije.

Prije početka misnog slavlja, krizmanici su pozdravili nadbiskupa zahvaljujući za ovaj dan ističući da na današnji dan osobno potvrđuju krsni savez s Bogom i pripadnost Katoličkoj crkvi. U svojoj homiliji mons. Marin Srakić osvrnuo se na važnost vjere te je istaknuo da je sakrament Potvrde sakrament vjere, a to je otvorenost Bogu koji nam se objavio u Kristu.

Vjera je prihvaćanje cijele Kristove osobe i kao takva nas otvara prema Bogu i bližnjemu. Nadalje se obratio posebno našim krizmanicima govoreći im: „ …Sveta Potvrda je nešto snažno i obvezujuće i obećavajuće i stoga danas postajete potvrđeni svjedoci Krista Boga i Duha Svetoga, potvrđeni svjedoci svoje vjere. Obredom sakramenta Svete Potvrde pokazujete da želite rasti prema zrelosti svog kršćanskog života.“ Sakrament Svete Potvrde primilo je 23 krizmanika:

Opatovac: Mirela Dognar, Mateja Beck, Mihael Gožović, Marija Vlajčić, Sandra Pap, Andreja Pap, Ivan Lovrić, Borna Baltić.

Lovas: Ante Keser, Mihaela Sabljak, Tea Kovačević, Marcel Ivančić, Mihael Peričić, Lana Balić, Vanessa Peić, Fabijan Šibalić, Mihael Pavlićić, Marko Sabljak.

Sotin: Petra Sovar, Benjamin Pulja, Dominik Pulja, Vid Štrobilus, Natali Rambousek.

Na kraju misnog slavlja okupljenima se obrati vlč. Marin Putilin upravitelj Župe Sv. Mihaela arhanđela Lovas i Župe BDM Pomoćnice kršćana Sotin i zahvalio nadbiskupu, roditeljima i kumovima krizmanika, kao i svima koji su doprinijeli ovom svečanom danu.