Zvuci tambure, mirisi kokica, lepinjica, pečene slanine i naravno – vinska kapljica, okupili su protekle subote brojne Lovaščane, Opatovčane i ostale posjetitelje u dvorište Doma kulture. Glavni razlog okupljanja bio je, osim gastronomske ponude i lokalnih izlagača, i prigoda za druženje turnir u beli. Ovu, u našem selu novu manifestaciju, pod nazivom „Bela pod zvijezdama“ osmislili su članovi KUD-a Ivan Goran Kovačić Lovas u suradnji s Centrom za razvoj lokalne zajednice Lovas.

Turnir je potrajao do sitnih noćnih sati, a najboljima su se pokazali ekipa Grbavci iz Nijemaca, koji su u finalu nadigrali ekipu u sastavu Vilim Đaković i Petar Palijan.

Osim zabavnog, događaj je imao i humanitarni karakter jer je novac prikupljen od prodaje hrane u iznosu od 1250 kuna namijenjen financijskoj pomoći ukrajinskim obiteljima koje borave na području općine Lovas. Organizaciju je financijski poduprla i općina Lovas te brojni donatori koji su osigurali nagrade za one najbolje te vino za natjecatelje. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće ni bez pomoći volontera, članova udruga s područja općine, koji su sudjelovali u pripremi hrane, te im se ovim putem od srca zahvaljujemo.