Dana 31. siječnja održana je 15. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Lovas. Sjednicu je otvorio i pozdravio prisutne predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Milas. Aktualni sat je prošao bez primjedbi, a vijeće je jednoglasno 0. usvojilo Prijedlog Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu, odnosno po smještajnoj jedinici u kampu na području Općine Lovas, koji je izglasan u minimalnom iznosu od 150,00 kn. Načelnica Tanja Cirba je podnijela Izvješće o utrošku 162.056,08 kn ostvarenih od prodaje, zakupa i dugogodišnjeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u razdoblju od 01. siječnja do 31. prosinca 2018. godine. Predstavljen je prijedlog Odbora za poljoprivredu ruralni razvitak i turizam o Programu korištenja sredstava ostvarenih od prodaje, zakupa i dugogodišnjeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za 2019. godinu i o Programu potpora poljoprivredi na području Općine Lovas za 2019. godinu.

Donesena je Odluka o obavljanju dimnjačarskih poslova koja je temelj za raspisivanje koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Lovas.

Mladen Markešić je nakon zahvale Općini Lovas na iznimno dobroj suradnji, podnio Izvješće o radu za 2018. godinu i Plan aktivnosti za 2019. godinu Ureda za međunarodnu suradnju TINTL i Razvojne agencije TINTL. Izvješće i plan su jednoglasno usvojeni.

Posljednju točku dnevnog reda – Razno, načelnica Cirba je iskoristila kako bi prisutne izvjestila o aktivnostima Općine Lovas: pripreme projektnih prijedloga, provedba Programa demografskih i pronatalitetnih mjera na području Općine Lovas za 2019. godinu, pripreme za realizaciju projekta izgradnje Zimske luke u Opatovcu, priprema dokumentaciju za ULO/CA hladnjaču na Poslovnoj zoni Lovas. Održana I konstituirajuća sjednica Ocjenjivačkog suda Arhitektonsko – urbanističko – krajobrazno - likovnog, Javnog, anonimnog, općeg, jednostupanjskog, prvog stupnja složenosti za realizaciju i anketnog Natječaja za izradu idejnog rješenja: SPOMEN PODRUČJE MINSKO POLJE SA SPOMENIKOM I INTERPRETACIJSKIM CENTROM U LOVASU.