Mora da je strašna gnjavaža u životu
Mora da je grozna gnjavaža u životu
Mora da je jeziva gnjavaža u životu
Doživjeti stotu, doživjeti stotu

U redovitom izvješću Općinskom vijeću i jednom od zadnjih uvodnika spomenuo sam stihove jedne poznate rock grupe: „Doživjeti stotu“. Evo Vaš „Lovaski list“ nije doživio stotu (godinu) ali je doživio 100-ti broj. Bilo bi primjerenije da o tome pišete Vi dragi čitatelji. No, evo glavnog i odgovornog urednika je zapala dužnost da Vas podsjeti na kronologiju događanja vezanih za povijest Vaših novina.

Prvi broj „Lovaskog lista“ izašao sada već davne 1994. godine, u vremenima kada je još bilo neizvjesno kada ćemo se i hoćemo li se vratiti u naša draga sela, naša ognjišta Lovas i Opatovac. I dogodilo se to 1997. godine. Upornost izdavača - Općine Lovas i redakcije „Lovaskog lista“ rezultirala je kontinuiranim izlaskom Vaših novina preko 25 godina. Puno toga zabilježeno je na stranicama „Lovaskog lista“. Bilo je tu i lijepih i manje lijepih priloga.

Novine, kao javni medij, bile su izložene i pohvalama ali i kritici, što samo ukazuje da su čitane. Uredništvu bi bilo draže da je sve to, posebno kritika, izraženo javno. Dragi čitatelji, nadamo se da će Vaš „Lovaski list“ i dalje biti željen u Vašim domovima i poslije 100-tog.

Stjepan Pančić, gl. i odg. urednik