Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti

 • ISKAZ INTERESA ZA PROVEDBU ANALIZE TLA

  Općina Lovas poziva zainteresirane poljprivrednike s područja Općine Lovas da iskažu interes za provedbu analize tla. Cilj organizirane provedbe analize tla jeste smanjenje troškova po pojedinom poljoprivrednom gospodarstvu.

  Poljoprivrednici mogu iskazati interes putem priloženog obrasca, kojeg se može ispuniti digitalno ili se može obratiti u ured Općine Lovas, na adresi A. Starčevića 5, Lovas i podići tiskani obrazac.

  Obrazac se može dostaviti elektroničkom poštom na adresu: opcina-lovas1@vk.htnet.hr, regularnom poštom na adresu: Lovas, A. Starčevića 5 ili osobnim dolaskom.

  Rok za podnošenje obrasca je 18. veljače 2019. godine.

  Za sva pitanja i nejasnoće zainteresirani se mogu obratiti u ured Općine Lovas na navedene kontakte ili telefonom na broj: 032/525-096.

 • PROMJENA KONCESIONARA ZA ODVOZ OTPADA

  OBAVIJEST

  Ovim putem obavještavamo mještane Općine Lovas kako će dosasašnji koncesionar

  EKO-FLOR PLUS d.o.o. iz Oroslavja

  zadnji odvoz komunalnog otpada

  i povlačenje svojih spremnika

  vršiti na dan 28. veljače 2019. godine.

  Istog dana će tvrtka KOMUNALAC d.o.o. iz Vukovara (temeljem provedene javne nabave i Odluke Općinskog vijeća Općine Lovas o davanju koncesije za obavljanje javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada sa područja Općine Lovas, Klasa: 363-01/18-01/1; Ur.broj: 2196/05-18-2) dijeliti nove spremnike. Prilikom podjele spremnika evidentirali bi se korisnici i potpisivali ugovori s korisnicima, a korisnici bi uz spremnike dobivali i letke o rasporedu odvoza otpada.

  Korisnici će pri preuzimanju spremnika i potpisati ugovore. Prilikom potpisa ugovora bit će potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili drugu identificirajuću ispravu.

 • Plan rada dimnjačarsko-uslužnog obrta EKO – DIM

  Djelatnici dimnjačarskog uslužnog obrta vršit će usluge kontrole i čišćenja dimnjaka u slijedećim mjestima:

  LOVAS i OPATOVAC

  15.01.2019.god.

  Svim korisnicima koji ne budu nađeni kod kuće u radnom vremenu bit će ostavljena OBAVIJEST da je dimnjačar dolazio radi vršenja čišćenja dimnjaka, tako da mogu u roku 2 dana dogovoriti novi termin čišćenja.

  Za sve informacije mogu se obratiti na tel: 032 – 367-819.

  U slučaju vremenskih nepogoda (kiše, snijega…) sve se odgađa za sljedeći dan.

 • POZIV OPG-ima I UDRUGAMA PROISTEKLIM IZ DOMOVINSKOG RATA

  Referalni centar V za zadruge hrvatskih branitelja Ministarstva hrvatskih branitelja poziva OPG-e i udruge proistekle iz Domovinskog rata na radni sastanak između tvrtke Podravka d.d. iz Koprivnice i Ministarstva hrvatskih branitelja sa hrvatskim braniteljima s područja Vukovarsko-srijemske županije, radi prezentacije Sporazuma o suradnji koji je sklopljen između Podravke d.d. i Ministarstva hrvatskih branitelja o ugovaranju proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode zadruge hrvatskih branitelja, obiteljska poljoprivredna gospodarstva čiji su nositelji ili članovi hrvatski branitelji, kao i svi drugi zainteresirani, kako bi se povećala zaposlenost i proizvodnja.

  Isti će se održati dana 09. siječnja 2019. godine, u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru, Županijska 9, s početkom u 11:00 sati. Na sastanku se očekuje nazočnost i ministra hrvatskih branitelja gospodina Tome Medveda.

  Naime, Podravka d.d. je pripravna u okviru nabave sirovine za proizvodnju svojih prerađevina nakon prezentacije i radnog sastanka zaključiti ugovore sa zainteresiranim hrvatskim braniteljima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima čiji su nositelji ili članovi hrvatski branitelji, te i drugim zainteresiranim osobama o proizvodnji i otkupu voća, povrća i žitarica.

  Za sve daljnje informacije možete se javiti Referalnom centru V za zadruge hrvatskih branitelja na mob: 099 216 06 30; tel: 032 514 090 ili e-mail: pbztompojevci@gmail.com.

 • JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU TROŠKOVA STANOVANJA ZA OBITELJI S PETORO ILI VIŠE MALODOBNE DJECE

  Načelnica Općine Lovas objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu troškova stanovanja za obitelji s petoro ili više malodobne djece.

 • INFORMACIJA O NATJEČAJU “POKRENI NEŠTO SVOJE”

  Obavještavam vas da je raspisan natječaj za mikropoduzeća i poduzetnike početnike i one koji to žele postati. Program pod nazivom “Pokreni nešto svoje” financira Philip Morris Zagred d.o.o.

  Više o samom natječaju možete pročitati u prilogu.

 • FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST GRAĐANIMA DAJE 12 MILIJUNA KUNA ZA KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

  Fond je 31. listopada 2018. godine pokrenuo novi Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. S 12 milijuna kuna građanima će se sufinancirati nabavu i ugradnju kotlova na biomasu i dizalica topline. Za područje Općine Lovas moguće je dobiti poticaje do 80%, odnosno maksimalno do 35 tisuća kuna s PDV-om za ugradnju sustava na biomasu ili do 45 tisuća kuna s PDV-om za sustave s dizalicom topline.

  Sve detalje možete pronaći na poveznici: www.fzoeu.hr/hr/nacionalni_javni_pozivi_i_natjecaji.

 • POSJET PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE GĐE. KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ OPĆINI LOVAS

  Ovim putem Vas obavještavamo kako će Predsjednica Republike Hrvatske,gđa. Kolinda Grabar-Kitarovićdana 17. studenog 2018. godine u 18 sati posjetiti Općinu Lovas i odati počast žrtvama Domovinskog rata, paljenjem svijeća kod Spomen križa žrtvama Domovinskog rata u centru Lovasa.

  Stoga Vas sve pozivamo da se odazovete na ovaj iznimno važan događaj i da svojim odazivom svi skupa pokažemo zajedništvo i snagu odavanjem počasti žrtvama Domovinskog rata.

Na početak stranice