Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti

 • Obavijest o jedinstvenom postupku javne rasprave

  JAVNA RASPRAVA

  • o provođenju jedinstvenog postupka javne rasprave
  • o Prijedlogu IV. izmjena i dopuna Prostornog plana Vukovarsko-srijemske županije i
  • o Strateškoj studiji o utjecaju IV. izmjena i dopuna Prostornog plana Vukovarsko-srijemske županije na okoliš.
 • Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja

  Općina Lovas 09. srpnja 2019. godine raspisuje Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Lovas, čiji tekst možete pročitati u prilogu.

 • OSNOVNA ŠKOLA LOVAS VRŠI UPIS DJECE DOSPJELE ZA VRTIĆ (3 GODINE)

  Upis djece u vrtić vršit će se do 15.07.2019. u Općini Lovas.

  Za upis potrebno je dostaviti:

  • liječničko uvjerenje o sposobnosti djeteta za polazak u vrtić (od svog liječnika),
  • kopija zdravstvene iskaznice procijepljenosti djeteta,
  • kopija zdravstvene iskaznice,
  • rodni list djeteta,
  • kopija osobne iskaznice roditelja.
 • Ministarstvo gospodarstva objavilo natječaj vrijedan 634 milijuna kuna

  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima” namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

  Ovim Pozivom MSP-ovi se potiču na komercijalizaciju inovacija proizvoda/usluga isključivo u skladu s identificiranim prioritetnim tematskim područjima i međusektorskim temama Strategije pametne specijalizacije (S3). Dodjelom bespovratnih potpora podržati će se inovativne MSP-ove koji su u svojoj poslovnoj aktivnosti usmjereni na proizvodnju i plasman inovativnih proizvoda/usluga na tržište, a koji će doprinijeti povećanju izvoza te time i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva na globalnom tržištu. Ukupna alokacija Poziva iznosi 634.000.000,00 kuna.

  Više na poveznici: https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=f06e5874-b387-43a6-b487-d8367d3250f4

 • Obavijest o zemljištu uz javne ceste

  Obavještavaju se nositelji prava na nekretninama koji neposredno graniče sa zemljištem na kojem su izvedene javne ceste da Hrvatske ceste d.o.o. iz Zagreba, Vončinina 3 kao Upravitelj započinju s postupkom evidentiranja Državne ceste DC-2 u k.o. Opatovac k.o. Mohovo i k.o. Šarengrad u cijelosti kroz navedene općine. Radovi započinju 08. Srpnja 2019. Godine i od tog datuma Hrvatske ceste d.o.o. započinju s obilježavanjem granica zemljišta na kojem su izvedene ceste uz stručnu pomoć ovlaštenog inženjera geodezije Adama Agotića, dipl. ing. geod. Geo 1047 iz GEOBIRO, geodetske usluge d.o.o. iz Slavonskog Broda, Naselje Slavonija I 4/6.

  Nositelji prava na nekretninama koji neposredno graniče sa zemljištem mogu izvršiti uvid u geodetske elaborate izvedenog stanja 16. srpnja 2019. godine u vremenu od 11:00-12:00 u prostorijama Općine Lovas u Lovasu za elaborat u k.o. Opatovac. Alternativni termin je moguće ugovoriti u dogovoru sa ovlaštenim inženjerom geodezije na broj 095/8149-160.

 • RADIONICA ZA 2. LAG NATJEČAJ, ZA TIP OPERACIJE 7.4.

  Obavještavamo mještane Općine Lovas kako će se u petak, 28. lipnja 2019. godine, u općinskoj vijećnici u Bogdanovcima, Bana J. Jelačića 1, s početkom u 12,00 sati, održati besplatna animacijska radionica za 2. LAG natječaj, za tip operacije 7.4. ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

  Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu na radionicu.

 • POZIV NA SUDJELOVANJE NA RADIONICAMA U SKLOPU PROJEKTA competenceNET

  Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na BESPLATNE radionice:

  - Financijski menadžment,

  - Otvaranje i upravljanje start-up poduzećem te

  - Izvori financiranja.

  Radionice su namjenjene:

  • Trening program Financijski menadžment namijenjen je svim osobama koje se žele upoznati sa značajem i praktičnim mogućnostima financijskog menadžmenta u unapređenju poslovanja, specijalistima u financijama koji žele proširiti svoje postojeće znanje i steći novo o financijskom menadžmentu, poduzetnicima početnicima, te svim nezaposlenima ili zaposlenim zainteresiranim osobama. Trening program namijenjen je i svima koji u svakodnevnom poslu rade s financijskim podacima i izvještajima te na temelju njih moraju donositi odluke ili davati preporuke važne za uspješno poslovanje.
  • Obuka za otvaranje i upravljanje start-up poduzećima namijenjena je studentima, pripravnicima, poduzetnicima, zaposlenima u malom i srednjem poduzeću i nezaposlenima koji žele steći potrebna znanja za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu.
  • Trening program Izvori financiranja namijenjen je svim osobama koje se žele upoznati sa značajem i praktičnim mogućnostima financija u unapređenju poslovanja, specijalistima u financijama koji žele proširiti svoje postojeće znanje i steći novo o financijama i izvorima financiranja, poduzetnicima početnicima, te svim nezaposlenima ili zaposlenim zainteresiranim osobama.

  Više o trening programima i obuci možete pronaći na poveznicama:

  Poziv na prijavu za trening program „Financijski menadžment“

  Poziv za prijavu na obuku „Otvaranje i upravljanje start-up poduzećem“

  Poziv na prijavu za trening program „Izvori financiranja

 • ORGANIZIRA SE PRIJEVOZ NA OBJAVLJIVANJE PRESUDE U BEOGRADU

  Ovim putem obavještavamo mještane Općine Lovas i sve zainteresirane kako će se organizirati prijevoz na objavljivanje presude u predmetu Lovas na Višem sudu u Beogradu, objavljivanje presude je zakazano za četvrtak, 20. lipnja 2019. godine u 14:00 sati.

  Prijevoz će se organizirati ukoliko se prijavi dovoljan broj osoba. Stoga molimo sve zainteresirane da se što prije jave u Općinu Lovas osobno (Lovas, A. Starčevića 5) ili telefonom: 032/525-096.

Na početak stranice