Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti

 • LAG ,,SRIJEM'' POZIVA NA ANIMACIJSKU RADIONICU

  Dana 29. srpnja (ponedjeljak) 2019. godine, u Regionalnom poslovnom centru Lovas, Gospodarska ulica 1, s početkom u 19:00 sati, biti će održana animacijska radionica za 3. LAG natječaj, za tip operacije 6.3. ,,Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava''.

 • DIJALOG EU-a S MLADIMA

  Pozivaju se mladi između 15 i 30 godina starosti da ispune upitnik Dijaloga EU-a s mladima!! Upitinik se nalazi na slijedećoj poveznici:

  Reci što misliš - ispuni upitnik!

  Naime, Europska unija provodi VII ciklus Dijaloga EU-a s mladima na zajedničku temu Stvaranje mogućnosti za mlade (Creating Opportunities for Youth), u razdoblju od siječnja 2019. do sredine 2020. godine, tijekom predsjedavanja Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije.

  Hrvatska tema za vrijeme predsjedavanja je "MOGUĆNOSTI ZA MLADE U RURALNIM PODRUČJIMA".

  Rok za ispunjavanje Upitnika je 27. rujna 2019. godine.

 • Obavijest o jedinstvenom postupku javne rasprave

  JAVNA RASPRAVA

  • o provođenju jedinstvenog postupka javne rasprave
  • o Prijedlogu IV. izmjena i dopuna Prostornog plana Vukovarsko-srijemske županije i
  • o Strateškoj studiji o utjecaju IV. izmjena i dopuna Prostornog plana Vukovarsko-srijemske županije na okoliš.
 • Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja

  Općina Lovas 09. srpnja 2019. godine raspisuje Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Lovas, čiji tekst možete pročitati u prilogu.

 • OSNOVNA ŠKOLA LOVAS VRŠI UPIS DJECE DOSPJELE ZA VRTIĆ (3 GODINE)

  Upis djece u vrtić vršit će se do 15.07.2019. u Općini Lovas.

  Za upis potrebno je dostaviti:

  • liječničko uvjerenje o sposobnosti djeteta za polazak u vrtić (od svog liječnika),
  • kopija zdravstvene iskaznice procijepljenosti djeteta,
  • kopija zdravstvene iskaznice,
  • rodni list djeteta,
  • kopija osobne iskaznice roditelja.
 • Ministarstvo gospodarstva objavilo natječaj vrijedan 634 milijuna kuna

  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima” namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

  Ovim Pozivom MSP-ovi se potiču na komercijalizaciju inovacija proizvoda/usluga isključivo u skladu s identificiranim prioritetnim tematskim područjima i međusektorskim temama Strategije pametne specijalizacije (S3). Dodjelom bespovratnih potpora podržati će se inovativne MSP-ove koji su u svojoj poslovnoj aktivnosti usmjereni na proizvodnju i plasman inovativnih proizvoda/usluga na tržište, a koji će doprinijeti povećanju izvoza te time i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva na globalnom tržištu. Ukupna alokacija Poziva iznosi 634.000.000,00 kuna.

  Više na poveznici: https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=f06e5874-b387-43a6-b487-d8367d3250f4

 • Obavijest o zemljištu uz javne ceste

  Obavještavaju se nositelji prava na nekretninama koji neposredno graniče sa zemljištem na kojem su izvedene javne ceste da Hrvatske ceste d.o.o. iz Zagreba, Vončinina 3 kao Upravitelj započinju s postupkom evidentiranja Državne ceste DC-2 u k.o. Opatovac k.o. Mohovo i k.o. Šarengrad u cijelosti kroz navedene općine. Radovi započinju 08. Srpnja 2019. Godine i od tog datuma Hrvatske ceste d.o.o. započinju s obilježavanjem granica zemljišta na kojem su izvedene ceste uz stručnu pomoć ovlaštenog inženjera geodezije Adama Agotića, dipl. ing. geod. Geo 1047 iz GEOBIRO, geodetske usluge d.o.o. iz Slavonskog Broda, Naselje Slavonija I 4/6.

  Nositelji prava na nekretninama koji neposredno graniče sa zemljištem mogu izvršiti uvid u geodetske elaborate izvedenog stanja 16. srpnja 2019. godine u vremenu od 11:00-12:00 u prostorijama Općine Lovas u Lovasu za elaborat u k.o. Opatovac. Alternativni termin je moguće ugovoriti u dogovoru sa ovlaštenim inženjerom geodezije na broj 095/8149-160.

 • RADIONICA ZA 2. LAG NATJEČAJ, ZA TIP OPERACIJE 7.4.

  Obavještavamo mještane Općine Lovas kako će se u petak, 28. lipnja 2019. godine, u općinskoj vijećnici u Bogdanovcima, Bana J. Jelačića 1, s početkom u 12,00 sati, održati besplatna animacijska radionica za 2. LAG natječaj, za tip operacije 7.4. ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

  Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu na radionicu.

Na početak stranice