Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti

 • OBAVIJEST O PROVOĐENJU SUSTAVNE DERATIZACIJE

  Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. Vukovar, Služba DDD sa sjedištem u Vukovaru, B. J. Jelačića 97 provoditi će sustavnu proljetnu deratizaciju temeljem Ugovora u mjestima :

  • 10. i 11.10. - Lovas
  • 11.10. – Opatovac

  u vremenu od 08,00h do 15,00h.

  U slučaju loših vremenskih uvjeta akcije se odgađaju na sljedeći povoljni termin.

  Deratizacija će se obavljati:

  • preparatom Ratimor žitni mamac- 0,005g bromadiolona
  • tvrtke – Unichem agro d.o.o..
  • preparat je antikoagulant druge generacije
  • otrovnost: Xn
  • antidot je vitamin K 1
 • POLAGANJE VIJENACA I MOLITVA

  O B A V I J E S T

  u četvrtak, 10. listopada 2019. godine

  obilježiti ćemo tužnu i tragičnu 28. obljetnicu privremene okupacije naselja Lovas od strane velikosrpskog agresora.

  Povodom ovog obilježavanja, delegacija Općine Lovas položiti će, u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane Općine Lovas u Domovinskom ratu, vijence kod spomen obilježja masovne grobnice u Lovasu.

  Polaganje vijenaca i molitva za sve poginule, ubijene i nestale mještane Lovasa započinje u 09,00 sati kod spomen obilježja masovne grobnice u Lovasu (katoličko groblje Lovas).

 • Dodjela prigodnih nagrada učenicima s područja Općine Lovas

  Temeljem članka 50. Statuta Općine Lovas („Službeni vjesnik" Vukovarsko-srijemske županije broj 05/13) i Javnog poziva za srednjoškolce s područja Općine Lovas koji su u prethodnoj školskoj godini 2018./2019. postigli odličan uspjeh i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom 5,0 načelnica Općine Lovas, dana 18. rujna 2019. godine donijela je Odluku o dodjeli prigodnih nagrada srednjoškolcima s područja Općine Lovas koji su u prethodnoj školskoj godini 2018./2019. postigli odličan uspjeh i osnovnoškolcima koji su u prethodnoj školskoj godini 2018./2019. postigli odličan uspjeh s prosjekom 5,0. Popis nagrađenih učenika je u prilogu.

 • RODITELJSKI SASTANAK – OBAVIJEST

  Poštovani roditelji,

  Roditeljski sastanak za roditelje djece koja pohađaju dječji vrtić i roditelje djece koja će vrtić pohađati od početka rujna ove godine,

  održati će se u petak, 30. kolovoza 2019. godine, s početkom u 17,00 sati, u Dječjem vrtiću Lovas.

 • Obavijest mještanima povodom 5. kolovoza

  Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Općine Lovas položit će vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve žrtve stradale u Domovinskom ratu, 

  u nedjelju 04. kolovoza, kako slijedi:

  • 08:45 sati - centralni križ u Opatovcu
  • 11:30 sati (nakon svete mise) - centralni križ u Lovasu
 • Obavijest o izmjeni teksta LAG natječaja za tip operacije 7.4.

  Izmjenom teksta LAG Natječaja za tip operacije 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, produžen je krajnji rok za prijavu na natječaj, a isti se nalazi na 18. stranici, pod točkom 4.1. Podnošenje prijave projekta. Novi krajnji rok za dostavu prijave projekata je do 17. rujna 2019.

  Ostali dijelovi Natječaja se ne mijenjaju.

  Izmijenjeni tekst LAG natječaja može se naći na slijedećoj poveznici:

  http://www.srijem.info/index.php?news=625

  (izmjenjeni tekst LAG natječaja se može pronaći u dokumentu pod rednim brojem 14).

 • LAG ,,SRIJEM'' POZIVA NA ANIMACIJSKU RADIONICU

  Dana 29. srpnja (ponedjeljak) 2019. godine, u Regionalnom poslovnom centru Lovas, Gospodarska ulica 1, s početkom u 19:00 sati, biti će održana animacijska radionica za 3. LAG natječaj, za tip operacije 6.3. ,,Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava''.

 • DIJALOG EU-a S MLADIMA

  Pozivaju se mladi između 15 i 30 godina starosti da ispune upitnik Dijaloga EU-a s mladima!! Upitinik se nalazi na slijedećoj poveznici:

  Reci što misliš - ispuni upitnik!

  Naime, Europska unija provodi VII ciklus Dijaloga EU-a s mladima na zajedničku temu Stvaranje mogućnosti za mlade (Creating Opportunities for Youth), u razdoblju od siječnja 2019. do sredine 2020. godine, tijekom predsjedavanja Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije.

  Hrvatska tema za vrijeme predsjedavanja je "MOGUĆNOSTI ZA MLADE U RURALNIM PODRUČJIMA".

  Rok za ispunjavanje Upitnika je 27. rujna 2019. godine.

Na početak stranice