Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti

 • OBAVIJEST O RADU VRTIĆA I NOVOJ PEDAGOŠKOJ GODINI

  U nastavku proslijeđujemo obavijest odgojiteljica Dječjeg vrtića "Bajka" Lovas, kako slijedi:

  "POŠTOVANI,

  U ponedjeljak, 30.08.2021. god. počinje nova pedagoška godina i otvaraju se vrata vrtića za naše najmlađe.

  Kako i dalje nismo upoznati sa novim epidemiološkim mjerama, organizacija rada provoditi će se na slijedeći način:

  • Popis djece za odgovarajuću skupinu nalazi se na ulaznim vratima vrtića

  • Prijem sve djece odvijati će se kroz glavni ulaz

  • Osigurati djetetu obrok do 13.09. 2021. god.

  • Potrebno je djeci osigurati preobuku i rezervnu odjeću

  PRILAGODBA ZA NOVOUPISANU DJECU:

  U ponedjeljak djeca borave u vrtiću od 8.00 h. do 9.00 h. bez prisustva roditelja.

  Molimo roditelje da djeci osiguraju rezervnu odjeću, preobuku i čaše.

  U dogovoru sa odgojiteljicom organizirati će se slijedeći dani prilagodbe.

  Pri dolasku u vrtić potrebno je razmijeniti telefonske brojeve sa odgajateljicom.

  Roditeljski sastanak održati će se tijekom slijedećeg tjedna kada budemo upoznati sa epidemiološkim mjerama.

  Veselimo se novim avanturama

  Odgajateljice Ana Mari, Andrea i Sanja"

 • OSNOVNA ŠKOLA LOVAS VRŠI UPIS DJECE ZA VRTIĆ ZA PEDAGOŠKU GODINU 2021./2022.

  Obavještavaju se roditelji kako Dječji vrtić “Bajka” neće raditi u periodu od 16. kolovoza do 29. kolovoza 2021. godine. Vrtić neće raditi zbog pripremnih radova na objektu u svrhu početka nove pedagoške godine 2021./2022. koja počinje 30. kolovoza 2021. godine.

  Upis djece u Dječji vrtić ,,Bajka“ u Lovasu vršit će se od 16. kolovoza 2021. do 20. kolovoza 2021. godine u uredu Općine Lovas.

  Za upis potrebno je dostaviti:

  • Zahtjev za upis u Dječji vrtić ,,Bajka“ u Lovasu
  • liječničko uvjerenje o sposobnosti djeteta za polazak u vrtić (od svog liječnika)
  • kopija zdravstvene iskaznice procijepljenosti djeteta,
  • kopija zdravstvene iskaznice djeteta,
  • rodni list djeteta (može biti stariji od 6 mjeseci),
  • kopija osobne iskaznice oba roditelja.

  Napomena: potrebno je izvršiti upis djeteta u vrtić neovisno o tome pohađa li dijete trenutno Dječji vrtić ili ne. Ukoliko dijete više ne želi pohađati vrtić potrebno je ispuniti ispisnicu u uredu Općine.

  ZAHTJEV za upis djeteta u vrtić možete preuzeti u privitku ili u uredu Općine Lovas.

 • JAVNI NATJEČAJ za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Lovas

  Na temelju članka 31. stavka 5. Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Narodne novine", broj 20/2018, 115/2018 i 98/2019) i Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Lovas, KLASA: 320-02/20-01/03, URBROJ: 2196/05-01/21-14 od 08. srpnja 2021. godine predsjednik Općinskog vijeće Općine Lovas dana 26. srpnja 2021. godine objavljuje JAVNI NATJEČAJ za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Lovas.

  Javni natječaj i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti u dokumentu u privitku.

 • ZOOM PREZENTACIJA - mjere iz Programa ruralnog razvoja

  Pridružite se u Zoom prezentaciji u utorak 4. svibnja u 10:00 sati, o nadolazećim mjerama iz Programa ruralnog razvoja. Prezentacija obuhvaća informacije o Mjeri 6.1.1. – Potpora mladim poljoprivrednicima, te Mjeri 6.3.1. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Na vrijeme saznajte uvjete prihvatljivosti i kriterije bodovanja i dočekajte spremni objavu natječaja. Link za prezentaciju biti će naknadno objavljen na facebook stranici Eko sustava. 

 • Iločki polumaraton 2021. - staza koja oduzima dah, održat će se 24. travnja od 11 sati

  Objedinite sport i užitak, mislite na svoje i zdravlje bližnjih, zaboravite na stres u Srijemu uz ljubazne domaćine na stazama Iloka.

  Jedan od najljepših polumaratona Hrvatske održat će se 24. travnja 2021 godine, na području Iloka od 11:00 do 15:00 sati u organizaciji i suradnji Grada Iloka i Sportsko rekreacijskog kluba RUN4FUN iz Osijeka.

  Uz polumaraton, održat će se i “Utrka građana” te svima draga “Dječja utka” s namjerom animiranja najmlađih prema sportu i brigom o zdravlju. Planirana ruta kretanja trkača prava je turistička razglednica destinacije. Ruta prolazi gradom Ilokom, županijskim cestama 4199 i 4200, poznatim vinskim cestama do Principovca i Vukova te šumom Smrdan-Cerje (k.o. Ilok, k.č. 3286/2).

  Iz RUN4FUN iskazuju veliko zadovoljstvo što ove godine imaju mogućnost najaviti i nastup našeg uspješnog ultramaratonca Dejana Radanca, aktualnog državnog prvaka i hrvatskog rekordera na 100 kilometara. Dejan Radanac naslov državnog prvaka u ovoj teškoj dugoprugaškoj disciplini osvaja već tri godine za redom. S obzirom na to da je državni prvak i u planinskom trčanju na duge staze, organizatori su uvjereni kako će Dejan uživati na atraktivnoj, ali poprilično zahtjevnoj stazi Iločkog polumaratona i motivirati sve preostale trkače.

  U manifestaciju su uključeni OPG-i i mali poduzetnici koji će svoje proizvode promovirati i ponuditi sudionicima polumaratona, kao i posjetiteljima Iloka u svojim objektima kao "Dan otvorenih vrata".

  S ciljem razvoja sportskog i wellness turizma u budućnosti, Grad Ilok poziva sve zainteresirane da ovaj vikend posjete Ilok. Organizacija polumaratona obuhvatit će sve epidemiološke mjere i preporuke Kriznog stožera te se sudionici i posjetitelji mole da se istih pridržavaju.

  Letak - Iločki polumaraton 2021. možete preuzeti u dokumentima u privitku.

  --

 • Nastavak 3D seizmičkih mjerenja na istražnom prostoru SA-10 (Vukovarsko –srijemska županija)

  Temeljem Ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije nafte i plina sklopljenog s Vladom Republike Hrvatske, naftna kompanija Vermilion Zagreb Exploration d.o.o.ima obvezu izvođenja seizmičkih mjerenja u cilju istraživanja nafte i plina. Rezultati će služiti za detaljnu geološku interpretaciju i procjenu naftno – plinskog potencijala navedenog područja gdje će se na osnovi toga locirati nove istražne bušotine.

  Na području Općine Lovas izvodit će se trodimenzionalno (3D) seizmičko mjerenje tijekom ožujka, travnja i svibnja 2021. godine.

  Više o samom projektu možete pogledati ovdje:

 • GRAD ILOK POZIVA NA SUDJELOVANJE NA "ILOČKOM POLUMARATONU 2021."

  Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN iz Osijeka u suradnji s Grad Ilok organizira u subotu 24. travnja 2021. sportsko-rekreativnu manifestaciju "Iločki polumaraton 2021." Polumaraton, na kojem će sudjelovati oko 450 trkača, organizirat će se na području Grada Iloka u vremenu od 11:00 do 15:00 sati. Osim polumaratona, održat će se i Utrka građana te Dječja utrka. Planirana ruta kretanja trkača prolazi gradom Ilokom, županijskim cestama 4199 i 4200, vinskim cestama do Principovca i Vukova te šumom Smrdan-Cerje.

  Također, kako iz Grada najavljuju, u okviru programa organiziran je ručak za sve sudionike i posjetitelje. U manifestaciju će se uključiti i OPG-i i mali poduzetnici, koji će svoje proizvode moći promovirati na štandovima, kod starta utrke ili u svojim objektima gdje će, sudionicima polumaratona, kao i posjetiteljima koji će toga dana doći u Ilok, ponuditi svoje proizvode.

  Sudjelovanje na utrkama prijavljuje se putem poveznice:

  https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1294

  ROK ZA PRIJAVU: 16. travnja 2021.

 • POZIV NA RADIONICU "REZIDBA VOĆNIH VRSTA"

  Općina Lovas i Eko gruda d.o.o. pozivaju vas na pokaznu radionicu o ekološkoj poljoprivredi na temu:

  REZIDBA VOĆNIH VRSTA“ – ljeska, šljiva, aronija, jabuka i druge voćne vrste

  Pokazna radionica održati će se u Lovasu u voćnjacima, u subotu, 20. veljače 2021. godine, s početkom u 10,00 sati.

  Skup sudionika ispred zgrade Regionalnog centra u Poslovnoj zoni u Lovasu.

  Predavač je mag.ing.agr. Ivan Miličević

Na početak stranice