Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti

 • PROGLAŠENA ELEMENTARNA NEPOGODA

  Zbog velikih materijalnih šteta na biljnoj proizvodnji, nastalih zbog izostanka oborina tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, što je posljedica suše, 19. kolovoza 2015. godine župan vukovarsko-srijemski Božo Galić proglasio je elementarnu nepogodu na cijelom području Vukovarsko-srijemske županije. Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda utvrdilo je da su na području Općine Lovas nastale štete na kulturama soje,šećerne repe, graha, kukuruza, suncokreta, krumpira, lucerne i sjemenskog kukuruza, kao i na prinosima jabuka, kruške, šljive, breskve, dunje, višnje, aronije i lješnjaka. Obavještavamo poljoprivrednike Općine Lovas da štete na navedenim kulturama mogu prijaviti u uredu Općine Lovas, najkasnije do srijede, 26. kolovoza 2015. godine.

 • OBAVIJEST POLAZNICIMA TEČAJA SIGURNA UPORABA PESTICIDIMA

  Poštovani polaznici,
  Obavještavamo Vas da ste svi uspješno položili ispit tečaja Sigurna uporaba pesticida. Potvrde o položenom ispitu nalaze se kod općinskog koordinatora ovog tečaja gosp. Stjepana Pančića. Nažalost kartice još nisu gotove. Prema zadnjim informacijama Učilišta Cibalea nećemo ih dobiti sigurno prije rujna. Naime Savjetodavna služba koja je zadužena za izradu iskaznica čeka da se edukaciji završi u cijeloj zemlji pa će iskaznice poslati odjednom. Potvrde o položenom ispitu i iskaznice planirali smo podijeliti zajedno. No ukoliko je nekom potrebna narečena potvrda (aplikacija domaćih i EU projekata... ) neka se slobodno obrati gosp. Stjepanu Pančiću (mobitel: 098/1616-691; e-mail: stjepan.pancic@gmail.com.

 • ZAKLJUČCI OPĆINSKOG VIJEĆA

  Na svojoj 16. sjednici održanoj u Lovasu, dana 16. veljače 2015. godine, Općinsko vijeće Općine Lovas jednoglasno je usvojilo ZAKLJUČKE vezano za prodaju svih udjela tvrtke Arator doo Lovas. U raspravi o novonastaloj situaciji i mogućoj prodaji tvrtke, vijećnici su usvojili zaključke Općinskog odbora HDZ-a Lovas, u svrhu zaštite interesa tvrtke, uposlenika i Općine Lovas, a mogu se pročitati u nastavku.

 • OBAVIJEST POLJOPRIVREDNICIMA

  Sukladno odredbama Direktive 2009/128/EZ Europskog parlamenta i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 124/12) potrebno je izvršiti edukaciju korisnika najkasnije do 26. studenoga 2016. godine. Nakon toga roka poljoprivrednici koji neće posjedovati iskaznicu o završenoj edukaciji neće moći kupovati potrebna sredstva za zaštitu bilja. Udruga vinogradara i vinara TNTL – Lovas i Općina Lovas poziva sve poljoprivrednike da iskažu svoj interes za edukaciju koju bismo organizirali u Lovasu ili Opatovcu tijekom zimskog perioda. Da bi se mogle izvršiti sve pripreme i ugovoriti ovlašteni predavači molimo sve poljoprivrednike da svoju zainteresiranost zaključno s 01. prosinca 2014. godine dostave na neki od slijedećih načina:

  Predsjednik udruge vinogradara i vinara TNTL – Lovas: Stjepan Pančić, oec.

 • APEL ZA POMOĆ

  Dragi Lovaščani, Opatovčani i svi ljudi dobre volje, oslanjajući se na vašu dobro poznatu volju za pomoć bližnjima u nevolji, a nastojeći pomoći žiteljima naše županije (i šire) u ovim teškim trenutcima kada ih je nemilosrdna poplava potjerala iz njihovih domova, šaljemo vam poziv za pomoć. Danas, 19. svibnja (ponedjeljak) u dječjem vrtiću Bajka Lovas, u vremenu od 10,00 - 18,00 sati prikupljamo pomoć za stradala područja. Zato Vas molim, otvorite svoja srca i pomozite donacijom hrane (koju nije potrebno termički obrađivati), pitke (flaširane) vode, higijenskih potrepština i onih za malu djecu, pokrivača, odjeće i sl. Unaprijed hvala dragi ljudi! Načelnica Općine Lovas Tanja Paša, dipl. novinar

 • STANJE I PERSPEKTIVE U PROIZVODNJI ČEŠNJAKA

  Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije i udruga Češnjak iz Cerića, u suradnji s Općinom Lovas, pozivaju poljoprivredne proizvođače na predavanje pod nazivom Proizvodnja češnjaka na području Vukovarsko-srijemske župnije, stanje i perspektive, koje će se održati u Regionalnom poslovnom centru Lovas, u utorak, 25. veljače 2014. godine, s početkom u 18,00 sati.

 • U PRIPREMI I NOVI PROJEKTI

  Općina Lovas i Ministarstvo regionalnog razvoja potpisali su ugovore o sufinanicranju izrade projektne dokumentacije vrijedne ukupno 140 tisuća kn. Sredstvima osiguranim u državnom proračunu kroz potprogram II – Priprema loklanih projekata na potpomognutim područjima te sredstvima općinskog proračuna biti će, tijekom 2014. godine, izrađena cjelokupna projektna dokumentacija za projekte izgradnje Vinsko-turističkih cesta i Doma za dnevnu skrb starijih i nemoćnih osoba. Projekti su realizirani u suradnji Općine Lovas s Uredom za međunarodnu suradnju TINTL i županijskom Agencijom za razvoj Hrast, kroz aktivnosti pripreme projekata za apliciranje i provedbu sredstvima EU.

 • JAVNA RASPRAVA

  Na temelju članka 86. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN br. 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12) i Odluke o izradi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Lovas (Službeni vjesnik Vukovarsko-srijemske županije br. 05/12, 16/12), Općinska načelnica Općine Lovas OBJAVLJUJE JAVNU RASPRAVU O prijedlogu II. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Lovas 1. Javna rasprava o prijedlogu II. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Lovas trajati će od 04. studenog do 11. studenog 2013. godine. Za vrijeme trajanja javne rasprave za sve zainteresirane osobe osiguran je javni uvid u prijedlog II. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Lovas u prostorijama Općinske vijećnice Općine Lovas svaki radni dan od 09,00 do 14,00 sati. Na javnom uvidu izloženi su tekstualni i grafički dijelovi te Sažetak za javnost Plana. 2. U vrijeme trajanja javne rasprave organizira se javno izlaganje za građanstvo i udruge građana, mjesne odbore, predstavnike nadležnih državnih tijela i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe s javnim ovlastima i ostala stručna tijela koje će se održati 08. studenog 2013. godine u 13,00 sati u općinskoj vijećnici Općine Lovas. 3. Poziv za sudjelovanje u javnoj raspravi uputit će se nadležnim tijelima i osobama određenim posebnim propisima. 4. Primjedbe i prijedlozi na prijedlog II. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Lovas mogu se za vrijeme trajanja javne rasprave upisati i Knjigu primjedbi koja je izložena uz prijedlog Plana, predati u pisanom obliku preko urudžbenog zapisnika ili poštom zaključno s danom 11. studenog 2013. godine, na adresu Općine Lovas, Lovas, A. Starčevića 5. 5. Primjedbe i prijedlozi koji nisu čitko napisani, potpisani i dostavljeni u roku neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi. Načelnica Općine Lovas Tanja Paša, dipl. novinar

Na vrh stranice