skip

Obavijesti

PROMJENA KONCESIONARA ZA ODVOZ OTPADA

OBAVIJEST

Ovim putem obavještavamo mještane Općine Lovas kako će dosasašnji koncesionar

EKO-FLOR PLUS d.o.o. iz Oroslavja

zadnji odvoz komunalnog otpada

i povlačenje svojih spremnika

vršiti na dan 28. veljače 2019. godine.

Istog dana će tvrtka KOMUNALAC d.o.o. iz Vukovara (temeljem provedene javne nabave i Odluke Općinskog vijeća Općine Lovas o davanju koncesije za obavljanje javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada sa područja Općine Lovas, Klasa: 363-01/18-01/1; Ur.broj: 2196/05-18-2) dijeliti nove spremnike. Prilikom podjele spremnika evidentirali bi se korisnici i potpisivali ugovori s korisnicima, a korisnici bi uz spremnike dobivali i letke o rasporedu odvoza otpada.

Korisnici će pri preuzimanju spremnika i potpisati ugovore. Prilikom potpisa ugovora bit će potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili drugu identificirajuću ispravu.

Plan rada dimnjačarsko-uslužnog obrta EKO – DIM

Djelatnici dimnjačarskog uslužnog obrta vršit će usluge kontrole i čišćenja dimnjaka u slijedećim mjestima:

LOVAS i OPATOVAC

15.01.2019.god.

Svim korisnicima koji ne budu nađeni kod kuće u radnom vremenu bit će ostavljena OBAVIJEST da je dimnjačar dolazio radi vršenja čišćenja dimnjaka, tako da mogu u roku 2 dana dogovoriti novi termin čišćenja.

Za sve informacije mogu se obratiti na tel: 032 – 367-819.

U slučaju vremenskih nepogoda (kiše, snijega…) sve se odgađa za sljedeći dan.

POZIV OPG-ima I UDRUGAMA PROISTEKLIM IZ DOMOVINSKOG RATA

Referalni centar V za zadruge hrvatskih branitelja Ministarstva hrvatskih branitelja poziva OPG-e i udruge proistekle iz Domovinskog rata na radni sastanak između tvrtke Podravka d.d. iz Koprivnice i Ministarstva hrvatskih branitelja sa hrvatskim braniteljima s područja Vukovarsko-srijemske županije, radi prezentacije Sporazuma o suradnji koji je sklopljen između Podravke d.d. i Ministarstva hrvatskih branitelja o ugovaranju proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode zadruge hrvatskih branitelja, obiteljska poljoprivredna gospodarstva čiji su nositelji ili članovi hrvatski branitelji, kao i svi drugi zainteresirani, kako bi se povećala zaposlenost i proizvodnja.

Isti će se održati dana 09. siječnja 2019. godine, u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru, Županijska 9, s početkom u 11:00 sati. Na sastanku se očekuje nazočnost i ministra hrvatskih branitelja gospodina Tome Medveda.

Naime, Podravka d.d. je pripravna u okviru nabave sirovine za proizvodnju svojih prerađevina nakon prezentacije i radnog sastanka zaključiti ugovore sa zainteresiranim hrvatskim braniteljima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima čiji su nositelji ili članovi hrvatski branitelji, te i drugim zainteresiranim osobama o proizvodnji i otkupu voća, povrća i žitarica.

Za sve daljnje informacije možete se javiti Referalnom centru V za zadruge hrvatskih branitelja na mob: 099 216 06 30; tel: 032 514 090 ili e-mail: pbztompojevci@gmail.com.

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU TROŠKOVA STANOVANJA ZA OBITELJI S PETORO ILI VIŠE MALODOBNE DJECE

Načelnica Općine Lovas objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu troškova stanovanja za obitelji s petoro ili više malodobne djece.

INFORMACIJA O NATJEČAJU “POKRENI NEŠTO SVOJE”

Obavještavam vas da je raspisan natječaj za mikropoduzeća i poduzetnike početnike i one koji to žele postati. Program pod nazivom “Pokreni nešto svoje” financira Philip Morris Zagred d.o.o.

Više o samom natječaju možete pročitati u prilogu.

FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST GRAĐANIMA DAJE 12 MILIJUNA KUNA ZA KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

Fond je 31. listopada 2018. godine pokrenuo novi Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. S 12 milijuna kuna građanima će se sufinancirati nabavu i ugradnju kotlova na biomasu i dizalica topline. Za područje Općine Lovas moguće je dobiti poticaje do 80%, odnosno maksimalno do 35 tisuća kuna s PDV-om za ugradnju sustava na biomasu ili do 45 tisuća kuna s PDV-om za sustave s dizalicom topline.

Sve detalje možete pronaći na poveznici: www.fzoeu.hr/hr/nacionalni_javni_pozivi_i_natjecaji.

POSJET PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE GĐE. KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ OPĆINI LOVAS

Ovim putem Vas obavještavamo kako će Predsjednica Republike Hrvatske,gđa. Kolinda Grabar-Kitarovićdana 17. studenog 2018. godine u 18 sati posjetiti Općinu Lovas i odati počast žrtvama Domovinskog rata, paljenjem svijeća kod Spomen križa žrtvama Domovinskog rata u centru Lovasa.

Stoga Vas sve pozivamo da se odazovete na ovaj iznimno važan događaj i da svojim odazivom svi skupa pokažemo zajedništvo i snagu odavanjem počasti žrtvama Domovinskog rata.

Ministarstvo gospodarstva povećalo alokaciju za internacionalizaciju s 58 milijuna kuna na 134 milijuna kuna

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je prvu izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2" kojom je planirana alokacija s dosadašnjih 58.000.000,00 kuna povećana na 134.000.000,00 kuna.

Top