Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti

 • 30. OBLJETNICA PRIVREMENE OKUPACIJE OPATOVCA

  14. listopada 2021. godine obilježena je 30. obljetnica privremene okupacije Opatovca 1991. godine. Izaslanstvo Općine Lovas položilo je vijence u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane Opatovca . Izaslanstvo Općine Lovas položila je vijence, u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane naselja Opatovac u Domovinskom ratu.

  Molitvu za sve žrtve iz Domovinskog rata predvodio je vlč. Marin Putilin. Predsjednik Općinskog vijeća Općine Lovas gosp. Stjepan Milas zahvalio se nazočnima i podsjetio da se događanja iz tog vremena ne smiju zaboraviti.

 • Obilježavanje 30. obljetnice privremene okupacije naselja Opatovac

  u četvrtak, 14. listopada 2021. godine obilježavamo tužnu i tragičnu 30. obljetnicu – dan kada je 1991. godine, od strane velikosrpskog agresora, privremeno okupirano naselje Opatovac.

  Povodom ovog obilježavanja, delegacija Općine Lovas položit će, u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane naselja Opatovac u Domovinskom ratu, vijence kod spomen križa u centru sela.

  Polaganje vijenaca i molitva za sve poginule, ubijene i nestale mještane naselja Opatovac započinje u 08,30 sati kod spomen križa u centru sela.

 • SKUPLJANJE LIŠĆA - OBAVIJEST

  Obavještavaju se mještani Općine Lovas (naselja Lovas i Opatovac) da će djelatnici Komunalnog pogona Općine Lovas u srijedu, 13. listopada 2021. godine u vremenu od 07,30 – 14,00 sati vršiti skupljanje lišća.

  Mještani toga dana mogu u plastičnim vrećama odložiti lišće ispred svojih kuća.

  Također vas obavještavamo da će se skupljanje lišća vršiti svake srijede u tjednu u vremenu od 07,30 – 14,00 sati. Zadnji dan skupljanja lišća je 24. studenog 2021. godine.

 • OBILJEŽAVANJE 30. OBLJETNICE PRIVREMENE OKUPACIJE NASELJA LOVAS

  u nedjelju, 10. listopada 2021. godine obilježiti ćemo tužnu i tragičnu 30. obljetnicu privremene okupacije naselja Lovas od strane velikosrpskog agresora.

  Povodom ovog obilježavanja, delegacija Općine Lovas položit će, u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane Općine Lovas u Domovinskom ratu, vijence kod spomen obilježja masovne grobnice u Lovasu.

  Polaganje vijenaca i molitva za sve poginule, ubijene i nestale mještane Općine Lovas započinje u 12,00 sati kod spomen obilježja masovne grobnice u Lovasu (groblje Lovas).

 • ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA

  Proslijeđujemo obavijest tvrtke Eko-sustav d.o.o. Vukovar o Javnom pozivu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kako slijedi:

  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodjeljuje sredstva za neposredno sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća.

  Sufinanciranje se odnosi na tri aktivnosti koje uključuju:

  A1 – cjelovitu energetsku obnovu što uključuje toplinsku izolaciju ili zamjenu vanjske stolarije te ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

  Za aktivnost A1 potrebno je imati energetski certifikat razreda D i lošijeg te je sufinanciranje 60% opravdanih troškova.

  A2 – isključivo energetsku obnovu koja se postiže kroz povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice grijanog prostora ili zamjenu postojeće vanjske stolarije.

  Za aktivnost A2 potrebno je imati energetski certifikat razreda D i lošijeg te je sufinanciranje 60% opravdanih troškova.

  A3 – isključivo ugradnju sustava za obnovljive izvore energije.

  Za aktivnost A3 potrebno je imati energetski certifikat razreda C i boljeg te je sufinanciranje 40-80% ovisno o mjestu prebivališta

  Da bi ostvarili uvjete za prijavu na natječaj obiteljska kuća mora biti legalizirana te imati energetski certifikat.

  Eko-sustav za energetsku učinkovitost za Vas može izraditi potrebni energetski certifikat, glavni projekt i samu prijavu na natječaj.

  Ugradnja fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije specijalizirana je djelatnost Eko-sustava te po principu „ključ u ruke“ iskusni inženjeri postavljaju i puštaju u pogon solarni sustav po Vašoj mjeri.

  Pozivamo Vas da nam se javite ukoliko ste zainteresirani za prijavu za neku od navedenih aktivnosti sufinanciranu od strane Fonda. Javiti se možete na brojeve telefona 032/550-720; 032/550-706; 032/550-680 te mail eko-sustav@eko-sustav.hr.

 • OBAVIJEST O RADU VRTIĆA I NOVOJ PEDAGOŠKOJ GODINI

  U nastavku proslijeđujemo obavijest odgojiteljica Dječjeg vrtića "Bajka" Lovas, kako slijedi:

  "POŠTOVANI,

  U ponedjeljak, 30.08.2021. god. počinje nova pedagoška godina i otvaraju se vrata vrtića za naše najmlađe.

  Kako i dalje nismo upoznati sa novim epidemiološkim mjerama, organizacija rada provoditi će se na slijedeći način:

  • Popis djece za odgovarajuću skupinu nalazi se na ulaznim vratima vrtića

  • Prijem sve djece odvijati će se kroz glavni ulaz

  • Osigurati djetetu obrok do 13.09. 2021. god.

  • Potrebno je djeci osigurati preobuku i rezervnu odjeću

  PRILAGODBA ZA NOVOUPISANU DJECU:

  U ponedjeljak djeca borave u vrtiću od 8.00 h. do 9.00 h. bez prisustva roditelja.

  Molimo roditelje da djeci osiguraju rezervnu odjeću, preobuku i čaše.

  U dogovoru sa odgojiteljicom organizirati će se slijedeći dani prilagodbe.

  Pri dolasku u vrtić potrebno je razmijeniti telefonske brojeve sa odgajateljicom.

  Roditeljski sastanak održati će se tijekom slijedećeg tjedna kada budemo upoznati sa epidemiološkim mjerama.

  Veselimo se novim avanturama

  Odgajateljice Ana Mari, Andrea i Sanja"

 • OSNOVNA ŠKOLA LOVAS VRŠI UPIS DJECE ZA VRTIĆ ZA PEDAGOŠKU GODINU 2021./2022.

  Obavještavaju se roditelji kako Dječji vrtić “Bajka” neće raditi u periodu od 16. kolovoza do 29. kolovoza 2021. godine. Vrtić neće raditi zbog pripremnih radova na objektu u svrhu početka nove pedagoške godine 2021./2022. koja počinje 30. kolovoza 2021. godine.

  Upis djece u Dječji vrtić ,,Bajka“ u Lovasu vršit će se od 16. kolovoza 2021. do 20. kolovoza 2021. godine u uredu Općine Lovas.

  Za upis potrebno je dostaviti:

  • Zahtjev za upis u Dječji vrtić ,,Bajka“ u Lovasu
  • liječničko uvjerenje o sposobnosti djeteta za polazak u vrtić (od svog liječnika)
  • kopija zdravstvene iskaznice procijepljenosti djeteta,
  • kopija zdravstvene iskaznice djeteta,
  • rodni list djeteta (može biti stariji od 6 mjeseci),
  • kopija osobne iskaznice oba roditelja.

  Napomena: potrebno je izvršiti upis djeteta u vrtić neovisno o tome pohađa li dijete trenutno Dječji vrtić ili ne. Ukoliko dijete više ne želi pohađati vrtić potrebno je ispuniti ispisnicu u uredu Općine.

  ZAHTJEV za upis djeteta u vrtić možete preuzeti u privitku ili u uredu Općine Lovas.

 • JAVNI NATJEČAJ za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Lovas

  Na temelju članka 31. stavka 5. Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Narodne novine", broj 20/2018, 115/2018 i 98/2019) i Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Lovas, KLASA: 320-02/20-01/03, URBROJ: 2196/05-01/21-14 od 08. srpnja 2021. godine predsjednik Općinskog vijeće Općine Lovas dana 26. srpnja 2021. godine objavljuje JAVNI NATJEČAJ za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Lovas.

  Javni natječaj i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti u dokumentu u privitku.

Na početak stranice