Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti

 • JAVNI NATJEČAJ za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Lovas

  Na temelju članka 31. stavka 5. Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Narodne novine", broj 20/2018, 115/2018 i 98/2019) i Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Lovas, KLASA: 320-02/20-01/03, URBROJ: 2196/05-01/21-14 od 08. srpnja 2021. godine predsjednik Općinskog vijeće Općine Lovas dana 26. srpnja 2021. godine objavljuje JAVNI NATJEČAJ za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Lovas.

  Javni natječaj i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti u dokumentu u privitku.

 • ZOOM PREZENTACIJA - mjere iz Programa ruralnog razvoja

  Pridružite se u Zoom prezentaciji u utorak 4. svibnja u 10:00 sati, o nadolazećim mjerama iz Programa ruralnog razvoja. Prezentacija obuhvaća informacije o Mjeri 6.1.1. – Potpora mladim poljoprivrednicima, te Mjeri 6.3.1. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Na vrijeme saznajte uvjete prihvatljivosti i kriterije bodovanja i dočekajte spremni objavu natječaja. Link za prezentaciju biti će naknadno objavljen na facebook stranici Eko sustava. 

 • Iločki polumaraton 2021. - staza koja oduzima dah, održat će se 24. travnja od 11 sati

  Objedinite sport i užitak, mislite na svoje i zdravlje bližnjih, zaboravite na stres u Srijemu uz ljubazne domaćine na stazama Iloka.

  Jedan od najljepših polumaratona Hrvatske održat će se 24. travnja 2021 godine, na području Iloka od 11:00 do 15:00 sati u organizaciji i suradnji Grada Iloka i Sportsko rekreacijskog kluba RUN4FUN iz Osijeka.

  Uz polumaraton, održat će se i “Utrka građana” te svima draga “Dječja utka” s namjerom animiranja najmlađih prema sportu i brigom o zdravlju. Planirana ruta kretanja trkača prava je turistička razglednica destinacije. Ruta prolazi gradom Ilokom, županijskim cestama 4199 i 4200, poznatim vinskim cestama do Principovca i Vukova te šumom Smrdan-Cerje (k.o. Ilok, k.č. 3286/2).

  Iz RUN4FUN iskazuju veliko zadovoljstvo što ove godine imaju mogućnost najaviti i nastup našeg uspješnog ultramaratonca Dejana Radanca, aktualnog državnog prvaka i hrvatskog rekordera na 100 kilometara. Dejan Radanac naslov državnog prvaka u ovoj teškoj dugoprugaškoj disciplini osvaja već tri godine za redom. S obzirom na to da je državni prvak i u planinskom trčanju na duge staze, organizatori su uvjereni kako će Dejan uživati na atraktivnoj, ali poprilično zahtjevnoj stazi Iločkog polumaratona i motivirati sve preostale trkače.

  U manifestaciju su uključeni OPG-i i mali poduzetnici koji će svoje proizvode promovirati i ponuditi sudionicima polumaratona, kao i posjetiteljima Iloka u svojim objektima kao "Dan otvorenih vrata".

  S ciljem razvoja sportskog i wellness turizma u budućnosti, Grad Ilok poziva sve zainteresirane da ovaj vikend posjete Ilok. Organizacija polumaratona obuhvatit će sve epidemiološke mjere i preporuke Kriznog stožera te se sudionici i posjetitelji mole da se istih pridržavaju.

  Letak - Iločki polumaraton 2021. možete preuzeti u dokumentima u privitku.

  --

 • Nastavak 3D seizmičkih mjerenja na istražnom prostoru SA-10 (Vukovarsko –srijemska županija)

  Temeljem Ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije nafte i plina sklopljenog s Vladom Republike Hrvatske, naftna kompanija Vermilion Zagreb Exploration d.o.o.ima obvezu izvođenja seizmičkih mjerenja u cilju istraživanja nafte i plina. Rezultati će služiti za detaljnu geološku interpretaciju i procjenu naftno – plinskog potencijala navedenog područja gdje će se na osnovi toga locirati nove istražne bušotine.

  Na području Općine Lovas izvodit će se trodimenzionalno (3D) seizmičko mjerenje tijekom ožujka, travnja i svibnja 2021. godine.

  Više o samom projektu možete pogledati ovdje:

 • GRAD ILOK POZIVA NA SUDJELOVANJE NA "ILOČKOM POLUMARATONU 2021."

  Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN iz Osijeka u suradnji s Grad Ilok organizira u subotu 24. travnja 2021. sportsko-rekreativnu manifestaciju "Iločki polumaraton 2021." Polumaraton, na kojem će sudjelovati oko 450 trkača, organizirat će se na području Grada Iloka u vremenu od 11:00 do 15:00 sati. Osim polumaratona, održat će se i Utrka građana te Dječja utrka. Planirana ruta kretanja trkača prolazi gradom Ilokom, županijskim cestama 4199 i 4200, vinskim cestama do Principovca i Vukova te šumom Smrdan-Cerje.

  Također, kako iz Grada najavljuju, u okviru programa organiziran je ručak za sve sudionike i posjetitelje. U manifestaciju će se uključiti i OPG-i i mali poduzetnici, koji će svoje proizvode moći promovirati na štandovima, kod starta utrke ili u svojim objektima gdje će, sudionicima polumaratona, kao i posjetiteljima koji će toga dana doći u Ilok, ponuditi svoje proizvode.

  Sudjelovanje na utrkama prijavljuje se putem poveznice:

  https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1294

  ROK ZA PRIJAVU: 16. travnja 2021.

 • POZIV NA RADIONICU "REZIDBA VOĆNIH VRSTA"

  Općina Lovas i Eko gruda d.o.o. pozivaju vas na pokaznu radionicu o ekološkoj poljoprivredi na temu:

  REZIDBA VOĆNIH VRSTA“ – ljeska, šljiva, aronija, jabuka i druge voćne vrste

  Pokazna radionica održati će se u Lovasu u voćnjacima, u subotu, 20. veljače 2021. godine, s početkom u 10,00 sati.

  Skup sudionika ispred zgrade Regionalnog centra u Poslovnoj zoni u Lovasu.

  Predavač je mag.ing.agr. Ivan Miličević

 • RASPORED LOKACIJA I RADNO VRIJEME MOBILNOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA ZA 2021. GODINU

 • OBAVIJEST O ZBRINJAVANJU NUSPROIZVODA ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA

  Obavještavamo mještane Općine Lovas da su od 04. prosinca 2020. do 31. ožujka 2021. godine postavljeni spremnici za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla nastalih klanjem svinja koji se nalaze kod groblja u Lovasu i kod nogometnog igrališta u Opatovcu.

  U kontejner se smije odlagati isključivo animalni otpad od svinjokolje Kategorije 2 i 3.

  Animalni otpad zaprimaju djelatnici Vlastitog komunalnog pogona u radnom vremenu:

  1. Lovas, V. Nazora 84 (Parkiralište kod groblja)

  Radno vrijeme:
  Ponedjeljak – Subota: 10:00 – 12:00 sati
  Kontakt telefon djelatnika: 099/212-2758

  2. Opatovac, K. A. Stepinca 45 (Parkiralište kod nogometnog igrališta)

  Radno vrijeme:
  Ponedjeljak – Subota: 10:00 – 12:00 sati
  Kontakt telefon djelatnika: 099/872-1293

Na početak stranice