Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti

 • OBAVIJEST O RADNOM VREMENU GRADSKE KNJIŽNICE VUKOVAR - OGRANAK LOVAS

 • OBAVIJEST O ZBRINJAVANJU NUSPROIZVODA ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA

  Obavještavamo mještane Općine Lovas da su od 01. studenog 2022. do 31. ožujka 2023. godine postavljeni spremnici za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla nastalih klanjem svinja koji se nalaze kod groblja u Lovasu i kod nogometnog igrališta u Opatovcu.

  U kontejner se smije odlagati isključivo animalni otpad od svinjokolje Kategorije 2 i 3.

  Animalni otpad zaprimaju djelatnici Vlastitog komunalnog pogona u radnom vremenu:

  1. Lovas, V. Nazora 84 (Parkiralište kod groblja)

  Radno vrijeme:Ponedjeljak – Subota: 10:00 – 12:00 sati, kontakt telefon djelatnika: 099/212-2758

  2. Opatovac, K. A. Stepinca 45 (Parkiralište kod nogometnog igrališta)

  Radno vrijeme:Ponedjeljak – Subota: 10:00 – 12:00 sati, kontakt telefon djelatnika: 099/872-1293

 • OBAVIJEST

  Povodom blagdana Svih Svetih izaslanstvo Općine Lovas će u spomen na sve preminule mještane Općine Lovas položiti vijence:

  - u utorak, 01. studenog 2022. godine u 08,50 sati kod centralnog križa na katoličkom groblju u Lovasu prije Svete mise

  - u srijedu, 02. studenog 2022. godine u 09,30 sati kod centralnog križa na katoličkom groblju u Opatovcu nakon Svete mise.

 • PROVEDBA PROJEKTA "KAP DOBROTE 3"

  Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je Humanitarna udruga Duga Vukovar započela sa provedbom projekta “Kap dobrote 3″ – u sklopu poziva” Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV” .

  Obzirom na odličnu suradnju u provedbi ovog projekta u prethodnim fazama Općina se ponovno uključila u rad, te će zajedničkom suradnjom podijeliti pakete hrane najpotrebitijim osobama.

  Planirano je ukupno 5 podjela. Prva podjela je planirana tijekom studenog 2022.godine.

  Obavještavaju se dosadašnji korisnici i svi koji zadovoljavaju dolje navedene uvjete da najkasnije do 07. studenog 2022. godine u Ured Općine Lovas dostave traženu dokumentaciju.

  KATEGORIJE KORISNIKA SA SLIJEDEĆIM PRVENSTVOM:

  1. OSOBE STARIJE OD 65+ ( SAMCI I/ILI OBITELJI KOJE NISU PRIMATELJI ZMN ) SA PRIMANJIMA ZA SAMCA DO 2.500,00 KN I OBITELJI DO 1.500,00 KN PO ČLANU

  – dokazi o primanjima za umirovljenike : zadnji odrezak od mirovine, potvrda o visini primanja iz porezne i preslika osobne iskaznice

  – dokaz o primanjima za osobe bez primanja i članove obitelji : potvrda o visini primanja iz porezne i preslika osobne iskaznice.

  2. OSOBE MLAĐE OD 65 GODINA ( SAMCI I/ILI OBITELJI KOJE NISU PRIMATELJI ZMN ) SA PRIMANJIMA ZA SAMCA DO 2.500,00 KN I OBITELJI DO 1.500,00 KN PO ČLANU

  – dokaz o primanjima: za samce i članove obitelji : potvrda iz porezne o visini primanja i preslika osobne iskaznice.

  3. SAMCI ILI OBITELJI KOJIMA JE PRAVO UTVRĐENO RJEŠENJEM NADLEŽNOG CZSS (PRIMATELJI ZMN ) – dokaz o primanjima: važeće rješenje od CZSS (kopija).

  https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v3/yy/r/TvAveX0rX_v.png

 • SKUPLJANJE LIŠĆA - OBAVIJEST

  Obavještavaju se mještani Općine Lovas (naselja Lovas i Opatovac) da će djelatnici Komunalnog pogona Općine Lovas u ponedjeljak, 17. listopada 2022. godine u vremenu od 07,00 – 10,00 sati vršiti skupljanje lišća.

  Mještani toga dana mogu u plastičnim vrećama odložiti lišće ispred svojih kuća.

  Također vas obavještavamo da će se skupljanje lišća vršiti svakog ponedjeljka u tjednu u vremenu od 07,00 – 10,00 sati. Zadnji dan skupljanja lišća je 28. studenog 2022. godine.

 • OBAVIJEST O PROVOĐENJU SUSTAVNE DERATIZACIJE - JESENSKA DERATIZACIJA-

 • Anketni upitnik o rješavanju stambenog pitanja putem Programa društveno poticane stanogradnje (POS-a)

  Pozivamo sve zainteresirane mještane Općine Lovas za rješavanje stambenih pitanja putem Programa društveno poticane stanogradnje (POS-a) da popune navedeni Anketni upitnik.

  Obrazac Anketnog upitnika se može dostaviti skeniran na e-mail adresu: info@lovas.hr ili osobno u općinsku upravu Općine Lovas, Ante Starčevića 5, 32 237 Lovas, najkasnije do 25. studenog 2022. godine.

  Sve informacije vezane uz Program POS-a možete dobiti na mrežnim stranicama APN-a www.apn.hr ili kontakt telefonu 01/6331-611.

 • OSNOVNA ŠKOLA LOVAS VRŠI UPIS DJECE ZA VRTIĆ ZA PEDAGOŠKU GODINU 2022./2023.

  Upis djece u Dječji vrtić ,,Bajka“ u Lovasu vršit će se od 08. kolovoza 2022. do 19. kolovoza 2022. godine u uredu Općine Lovas. Nova pedagoška godina, 2022./2023. počinje u ponedjeljak, 05. rujna 2022. godine.

  Za upis potrebno je dostaviti:

  • Zahtjev za upis u Dječji vrtić ,,Bajka“ u Lovasu
  • liječničko uvjerenje o sposobnosti djeteta za polazak u vrtić (od svog liječnika)
  • kopija zdravstvene iskaznice procijepljenosti djeteta,
  • kopija zdravstvene iskaznice djeteta,
  • rodni list djeteta (može biti stariji od 6 mjeseci),
  • kopija osobne iskaznice oba roditelja.

  Napomena: potrebno je izvršiti upis djeteta u vrtić neovisno o tome pohađa li dijete trenutno Dječji vrtić ili ne. Ukoliko dijete više ne želi pohađati vrtić potrebno je ispuniti ispisnicu u uredu Općine.

  ZAHTJEV za upis djeteta u vrtić možete preuzeti u privitku ili u uredu Općine Lovas.

  Ovim putem koristimo priliku obavijestiti roditelje kako Dječji vrtić “Bajka” neće raditi u periodu od 15. kolovoza do 04. rujna 2022. godine. Vrtić neće raditi zbog pripremnih radova na objektu u svrhu početka nove pedagoške godine.

Na početak stranice