Preskoči na glavni sadržaj
 • Hrvatski umjetnici iz Njemačke, gđa. Ankica i g. Ante Karačić su organizirali Međunarodni dječji likovno-literarni natječaj Iserlohn i Essen (Njemačka) – Lovas (Hrvatska) – Karaševo (Rumunjska). Cjenjeni žiri je ocijenio radove te se jedna od izložbi organizira u Osnovnoj školi „Lovas“ u Lovasu, dana 05. travnja 2019. godine s početkom u 11,00 sati.

  Svi su dobrodošli....

  Vidimo se!

 • U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, obilježiti ćemo tužnu, 21. obljetnicu pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u naselju Lovas.

  Istog dana upriličiti će se lovaski Križni put, a na spomen stadalima i nestalim žrtvama naše župe i Općine Lovas u Domovinskom ratu, prema slijedećem protokolu:

  - 16,30 sati – polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu;
  - 17,00 sati – Križni put na katoličkom groblju u Lovasu;
  - nakon pobožnosti Križnog puta – sv. Misa zadušnica za sve poginule, ubijene i nestale mještane u Domovinskom ratu u Župnoj crkvi sv. Mihaela u Lovasu;
  - nakon svete mise okrijepa u dječjem vrtiću “Bajka”.

  Vijenci će biti položeni u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne te 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu, pokopanih dana 21. ožujka 1998. godine.

  Općina Lovas

 • Svim djelatnicama Općine Lovas, Lovaščankama i Opatovčankama, kao i svim ženama, majkama, bakama i sestrama upućujemo iskrene čestitke povodom Dana žena!

 • KUD "Ivan Goran Kovačić" i Općina Lovas organiziraju tradicionalno XXI. POKLADNO KOLO U LOVASU, u subotu, 02. ožujka 2019. godine s početkom u 16,30 sati. Pozivaju se svi mještani i dragi gosti da kao i svake godine do sada posjete manifestaciju i dobro se zabave uz bogat program.

 • Svima koji Lovas i Opatovac nose u srcu kao i svim ljudima dobre volje želim veseo i blagoslovljen Božić, uspješnu, zdravu i sretnu novu 2019. godinu. Neka vas ozračje Božića prati i u nadolazećoj godini, a sva vaša nastojanja budu usmjerena ka zajedničkom boljitku, praćena Božjim blagoslovom. Pokazali smo da samo zajedno možemo više i dalje, nastavimo tako i u vremenu pred nama.

  Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas

Na početak stranice