Preskoči na glavni sadržaj
 • LAG Srijem je objavio 8. LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Srijem 2014.-2020. za tip operacije 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, a koji je sukladan tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

  Prihvatljivi prijavitelji su korisnici s područja LAG-a Srijem, tj. s područja:

  Grad Ilok,

  Naselje Mirkovci (dio Grada Vinkovaca),

  Naselja Sotin i Lipovača (dio Grada Vukovara),

  Općina Bogdanovci,

  Općina Borovo,

  Općina Lovas,

  Općina Negoslavci,

  Općina Nuštar,

  Općina Stari Jankovci,

  Općina Tompojevci,

  Općina Tordinci,

  Općina Tovarnik,

  Općina Trpinja,

  Općina Markušica.

  Nositelj projekta je obvezan imati sjedište unutar područja koje LAG obuhvaća, prije dana objave ovog natječaja, sve do proteka roka od pet godina od dana konačne isplate sredstava, a sve zavisno o organizacijskom obliku.

  Rok za podnošenje prijava projekata je od 20. srpnja 2022. do 22. kolovoza 2022.

  Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 1.127.340,00 kn, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 €, odnosno 112.734,00 kn.

  Isplata javne potpore se vrši u dvije rate.

  Potpora za ovaj tip operacije može se dodijeliti samo jednom u cijelom vremenu trajanja Programa.

  Prihvatljivost nositelja projekta te sve ostale potrebne informacije o načinu prijave mogu se pronaći u LAG Natječaju.

  Tekst LAG Natječaja kao i ostala prateća dokumentacija nalazi se na sljedećem linku:

  http://www.srijem.info/index.php?news=1158

 • BESPLATNI LJETNI NOGOMETNI KAMP održava se u Lovasu 04., 06. i 08. srpnja 2022. godine na Školskom športskom centru u Dolu, svaki dan počinje u 18,30 sati. Kamp organizira Škola nogometa "Korner", Petrovci.

  VIDIMO SE!!

 • Centar za održivi razvoj lokalne zajednice Općine Lovas organizira trodnevnu radionicu glume i lutkarstva od 04. do 06. srpnja 2022. godine, namjenjenu za djecu uzrasta od 6 godina nadalje. Prijava nije potrebna. Više informacija možete pronaći na facebook stranici Centra: https://www.facebook.com/Centar-za-odr%C5%BEivi-razvoj-lokalne-zajednice-op%C4%87ine-Lovas-110335971441350

 • Dan državnosti u povijesti hrvatskog naroda predstavlja jedan od najznačajnijih datuma. Spomen je to na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora, 30. svibnja 1990. godine.

  Ujedno, Dan državnosti je prigoda za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima koji su sudjelovali u stvaranju samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju. Stoga smo u mislima i molitvama za sve naše drage branitelje koji su nam omogućili život u slobodnoj Hrvatskoj.

  Tim povodom, svim žiteljima Općine Lovas i cijele Republike Hrvatske upućujem iskrene čestitke i želim sretan Dan državnosti.

  Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas

 • OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

  Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, izaslanstvo Općine Lovas položiti će vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve žrtve stradale u Domovinskom ratu u ponedjeljak, 30. svibnja 2022. godine, kako slijedi:

  - 08,30 sati - centralni križ u Opatovcu,

  - 09,00 sati – spomen obilježje masovne grobnice u Lovasu (Katoličko groblje Lovas).

Na početak stranice