Preskoči na glavni sadržaj
 • OBAVIJEST O PROGLAŠENJU PRIRODNE NEPOGODE

  Zbog velikih materijalnih šteta na poljoprivredi odnosno ratarskim i povrtlarskim kulturama proljetne sjetve te dugogodišnjim nasadima nastalih tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2022. godine kao posljedica suše i ekstremno visokih temperatura, dana 06. rujna 2022. godine proglašena je prirodna nepogoda za područje Vukovarsko-srijemske županije.

  Poljoprivredni proizvođači koji su pretrpjeli štete na poljoprivrednim kulturama s područja Općine Lovas mogu prijaviti štetu od prirodne nepogode (suše) u Općini Lovas u roku od 8 dana od dana proglašenja prirodne nepogode.

  Šteta se može prijaviti za sljedeće kulture:

  kukuruz, soja, šećerna repa, stočni bob, krumpir, paprika, višnja, jabuka, kruška, breskva, dunja, šljiva, lješnjak, orah, aronija, malina.

  Za prijavu štete potrebno je sa sobom ponijeti:

  • osobnu iskaznicu
  • OIB
  • presliku Upisnika (naznačiti k.o. i k.č.)
  • preslika žiro-računa.

  Šteta se prijavljuje u uredu Općine Lovas, a zadnji rok za prijavu je 13. rujna 2022. godine (utorak) do 13,00 sati.

 • Pozivaju se na sudjelovanje svi zainteresirani dionici, iz svih sektora (udruge, ustanove, lokalna samouprava, gospodarstvenici i drugi.), s područja LAG-a Srijem. Lokalna razvojna strategija LAG-a Srijem 2023.-2027. (u daljnjem tekstu: LRS LAG-a) temeljni je plansko-strateški dokument temeljem kojeg će se u narednom programskom razdoblju 2023.-2027. na području obuhvata LAG-a Srijem raspisivati budući LAG natječaji.

  Cilj radionice je zajednički razmotriti pitanja i elemente izrade LRS LAG-a, te na temelju zajedničke suradnje sa sudionicima radionica izraditi SWOT analizu iste.

 • Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Općine Lovas položit će vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve žrtve stradale u Domovinskom ratu, u četvrtak, 04. kolovoza 2022. godine, kako slijedi:

  - 08,30 sati - spomen obilježje masovne grobnice u Lovasu (Katoličko groblje Lovas),

  - 09,00 sati - centralni križ u Opatovcu.

  Pozivamo sve mještane, a napose stradalnike iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji da nam se pridruže!

Na početak stranice