Preskoči na glavni sadržaj
 • U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, obilježiti ćemo tužnu, 21. obljetnicu pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u naselju Lovas.

  Istog dana upriličiti će se lovaski Križni put, a na spomen stadalima i nestalim žrtvama naše župe i Općine Lovas u Domovinskom ratu, prema slijedećem protokolu:

  - 16,30 sati – polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu;
  - 17,00 sati – Križni put na katoličkom groblju u Lovasu;
  - nakon pobožnosti Križnog puta – sv. Misa zadušnica za sve poginule, ubijene i nestale mještane u Domovinskom ratu u Župnoj crkvi sv. Mihaela u Lovasu;
  - nakon svete mise okrijepa u dječjem vrtiću “Bajka”.

  Vijenci će biti položeni u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne te 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu, pokopanih dana 21. ožujka 1998. godine.

  Općina Lovas

 • Svim djelatnicama Općine Lovas, Lovaščankama i Opatovčankama, kao i svim ženama, majkama, bakama i sestrama upućujemo iskrene čestitke povodom Dana žena!

 • KUD "Ivan Goran Kovačić" i Općina Lovas organiziraju tradicionalno XXI. POKLADNO KOLO U LOVASU, u subotu, 02. ožujka 2019. godine s početkom u 16,30 sati. Pozivaju se svi mještani i dragi gosti da kao i svake godine do sada posjete manifestaciju i dobro se zabave uz bogat program.

 • Svima koji Lovas i Opatovac nose u srcu kao i svim ljudima dobre volje želim veseo i blagoslovljen Božić, uspješnu, zdravu i sretnu novu 2019. godinu. Neka vas ozračje Božića prati i u nadolazećoj godini, a sva vaša nastojanja budu usmjerena ka zajedničkom boljitku, praćena Božjim blagoslovom. Pokazali smo da samo zajedno možemo više i dalje, nastavimo tako i u vremenu pred nama.

  Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas

 • Općina Lovas, povodom predstojećih blagdana, dariva svojim najmlađima veselu i razigranu predstavu pod nazivom "Velika Božićna misterija". Stoga, svu veliku i malu djecu i sve one koji se tako osjećaju, s radošću pozivamo na predstavu Gradskog kazališta Vinkovci "Joza Ivakić" koja će se u lovaskom domu kulture izvesti u subotu, 22. prosinca s početkom u 18,00 sati. Dođite da zajedno dočekamo Djeda Božićnjaka!

 • Općina Lovas, Mjesni odbori Lovas i Opatovac, Športsko ribolovna udruga "Lovas" i Športski ribolovni klub "Opatovac", Udruga vinogradara i vinara "Srijem", Program "ZAŽELI" i Udruga "Samo pozitiva" pozivaju sve mještane Općine Lovas i ljude dobre volje da nam se pridruže na Adventskom druženju u Lovasu (21. prosinca u 17,00 sati) i Opatovcu (24. prosinca od 9-12 sati). Dođite da u zajedništvu i veselju provedemo vrijeme iščekivanja radosnog događaja - rođenja malog Isusa.

Na početak stranice