Preskoči na glavni sadržaj
 • OBAVIJEST

  Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, izaslanstvo Općine Lovas položiti će vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve žrtve stradale u Domovinskom ratu u ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine, kako slijedi:

  - 13,00 sati - centralni križ u Opatovcu,

  - 13,30 sati – spomen obilježje masovne grobnice u Lovasu (Katoličko groblje Lovas).

 • Općina Lovas daruje svojim najmlađima četiri predstave lutkarskog proljeća. Napominjemo da će se predstave u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine, u srijedu, 29. ožujka 2023. godine i četvrtak, 30. ožujka 2023. godine održati u Domu kulture Lovas, dok će se predstava u utorak, 28. ožujka 2023. godine održati u Domu kulture Opatovac.

 • Obilježavanje 25. obljetnice pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u Lovasu

  U utorak, 21. ožujka 2023. godine, obilježit ćemo tužnu, 25. obljetnicu pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u naselju Lovas.

  Istog dana upriličit će se lovaski Križni put, a na spomen stradalima i nestalima žrtvama naše župe i Općine Lovas u Domovinskom ratu, prema sljedećem protokolu:

  - 16,30 sati – polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu

  - 17,00 sati – Križni put na katoličkom groblju u Lovasu

  - nakon pobožnosti Križnog puta – sv. Misa zadušnica za sve poginule, ubijene i nestale mještane u Domovinskom ratu u Župnoj crkvi sv. Mihaela u Lovasu

  - poslije sv. Mise okrjepa u dječjem vrtiću u Lovasu.

  Vijenci će biti položeni u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne te 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu, pokopanih dana 21. ožujka 1998. godine.

 • VIDIMO SE U ČETVRTAK, 15. PROSINCA OD 11,00 SATI U DOMU KULTURE U LOVASU!

  ULAZ JE BESPLATAN ZAHVALJUJUĆI CENTRU ZA ODRŽIVI RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE OPĆINE LOVAS!

Na početak stranice