Preskoči na glavni sadržaj
 • Počinje Advent, a tako i brojne aktivnosti te događanja za sve naše mještane. Vidimo se...........

 • Obilježavanje 32. obljetnice privremene okupacije naselja Opatova

  U subotu, 14. listopada 2023. godine obilježavamo tužnu i tragičnu 32. obljetnicu – dan kada je 1991. godine, od strane velikosrpskog agresora privremeno okupirano naselje Opatovac.

  Povodom ovog obilježavanja, delegacija Općine Lovas položit će, u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane naselja Opatovac u Domovinskom ratu, vijence kod spomen križa u centru sela.

  Polaganje vijenaca i molitva za sve poginule, ubijene i nestale mještane naselja Opatovac započinje u 09,00 sati kod spomen križa u centru sela.

 • OBILJEŽAVANJE 32. OBLJETNICE PRIVREMENE OKUPACIJE NASELJA LOVAS

  U utorak, 10. listopada 2023. godine obilježiti ćemo tužnu i tragičnu 32. obljetnicu privremene okupacije naselja Lovas od strane velikosrpskog agresora. Povodom ovog obilježavanja, delegacija Općine Lovas položit će, u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane Općine Lovas u Domovinskom ratu, vijence kod spomen obilježja masovne grobnice u Lovasu.

  Polaganje vijenaca i molitva za sve poginule, ubijene i nestale mještane Lovasa započinje u 09,00 sati kod spomen obilježja masovne grobnice u Lovasu (groblje Lovas).

 • KRATKOROČNO UPOZORENJE NA OPASNE VREMENSKE POJAVE ZA HRVATSKU - SLAVONIJU

  Veliki olujni sustav kreće se iz Bosne i Hercegovine prema Slavonskom Brodu i nastavit će na sjeveroistok. Stići će do granice s Hrvatskom za pola sata. Bit će prolazno olujnog vjetra, jakih pljuskova i moguća je tuča.

  REPUBLIKA HRVATSKA
  MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
  RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE

  PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE OSIJEK

  SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE VUKOVAR
  Županijski centar 112 Vukovar

 • OBAVIJEST

  Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, izaslanstvo Općine Lovas položiti će vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve žrtve stradale u Domovinskom ratu u ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine, kako slijedi:

  - 13,00 sati - centralni križ u Opatovcu,

  - 13,30 sati – spomen obilježje masovne grobnice u Lovasu (Katoličko groblje Lovas).

 • Općina Lovas daruje svojim najmlađima četiri predstave lutkarskog proljeća. Napominjemo da će se predstave u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine, u srijedu, 29. ožujka 2023. godine i četvrtak, 30. ožujka 2023. godine održati u Domu kulture Lovas, dok će se predstava u utorak, 28. ožujka 2023. godine održati u Domu kulture Opatovac.

Na početak stranice