Preskoči na glavni sadržaj
 • Obilježavanje 26. obljetnice pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u Lovasu

  U četvrtak, 21. ožujka 2024. godine, obilježit ćemo tužnu, 26. obljetnicu pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u naselju Lovas. Istog dana upriličit će se lovaski Križni put, a na spomen stradalima i nestalima žrtvama naše župe i Općine Lovas u Domovinskom ratu, prema sljedećem protokolu:

  - 09,30 sati – Križni put od spomen-područja “Minsko polje” do katoličkog groblja u Lovasu

  – polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu

  - nakon pobožnosti Križnog puta – sv. Misa zadušnica za sve poginule, ubijene i nestale mještane u Domovinskom ratu u Župnoj crkvi sv. Mihaela u Lovasu.

 • PREDSTAVA ZA DJECU U PETAK, 08. PROSINCA 2023. S POČETKOM U 13,00 SATI U DOMU KULTURE LOVAS

 • Počinje Advent, a tako i brojne aktivnosti te događanja za sve naše mještane. Vidimo se...........

 • Obilježavanje 32. obljetnice privremene okupacije naselja Opatova

  U subotu, 14. listopada 2023. godine obilježavamo tužnu i tragičnu 32. obljetnicu – dan kada je 1991. godine, od strane velikosrpskog agresora privremeno okupirano naselje Opatovac.

  Povodom ovog obilježavanja, delegacija Općine Lovas položit će, u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane naselja Opatovac u Domovinskom ratu, vijence kod spomen križa u centru sela.

  Polaganje vijenaca i molitva za sve poginule, ubijene i nestale mještane naselja Opatovac započinje u 09,00 sati kod spomen križa u centru sela.

 • OBILJEŽAVANJE 32. OBLJETNICE PRIVREMENE OKUPACIJE NASELJA LOVAS

  U utorak, 10. listopada 2023. godine obilježiti ćemo tužnu i tragičnu 32. obljetnicu privremene okupacije naselja Lovas od strane velikosrpskog agresora. Povodom ovog obilježavanja, delegacija Općine Lovas položit će, u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane Općine Lovas u Domovinskom ratu, vijence kod spomen obilježja masovne grobnice u Lovasu.

  Polaganje vijenaca i molitva za sve poginule, ubijene i nestale mještane Lovasa započinje u 09,00 sati kod spomen obilježja masovne grobnice u Lovasu (groblje Lovas).

Na početak stranice