Športu se u Općini Lovas pridaje posebna pozornost te se stoga izdvajaju i značajna proračunska sredstva. Pored financiranja rada športskih udruga, sredstva se ulažu u izgradnju, uređenje i opremanje športskih objekata i terena. Tako, već ove godine, započinju radovi na izgradnji dva teniska igrališta, basket igrališta i rasvjete u športskom centru Lovas, a u tijeku su i radovi na uređenju športske svlačionice u Opatovcu.
Veliki doprinos u razvoju športskog života dala je i izgradnja športske dvorane Lovas, koja je, osim školskoj djeci, dostupna i svim mještanima općine, kroz aktivnosti njihovih udruga. Osim aktivnosti u športskim klubovima i udrugama, organiziraju se i turniri u malom nogometu u Lovasu i Opatovcu, liga u malom nogometu u Lovasu te školska športska natjecanja.

NK “LOVAS”

  • NK “LOVAS” osnovan je 1963. godine.
  • Natječe se pod imenom NK “LOVAS” Lovas.

Trenutno su u sastavu četiri selekcije:

  • a) pioniri od 8-12,5 godina
  • b) ženski nogometni klub
  • c) seniori
  • d) veterani

Sveukupno klub okuplja oko sto članova. Natječe se trenutno u 2. Županijskoj nogometnoj ligi.

NK “OPATOVAC”

Osnovan je 1931. g. 1991. godine veći broj igrača zamjenjuje nogometno igralište bojišnicom. Povratkom u Opatovac klub je obnovljen 1998. godine pod ovim nazivom i danas se natječe u 3. Županijskoj ligi Vukovarsko-srijemske županije. Prije rata klub se zvao NK “Fruškogorac”. U klubu je danas 25 registriranih igrača. Velika pozornost posvećuje se mladim naraštajima.

ŽENSKI NOGOMETNI KLUB “LOVAS” I “OPATOVAC”

U sklopu Udruge žena Općine Lovas djeluje i Ženski nogometni klub “Lovas”. Ekipa je formirana 2000. godine i igra povremeno. Također i u naselju Opatovac aktivan je ženski nogometni klub.

ŠPORTSKI RIBOLOV

Na području Općine Lovas djeluju dva ribolovna društva:

  • SRU “Smuđ” Lovas
  • ŠRK “Opatovac” Opatovac

U sklopu oba društva djeluju i natjecateljske skupine, koje su na dosadašnjim natjecanjima zabilježile dobre rezultate. Uz skrb o ribi i ribljem fondu na Dunavu u Opatovcu ovih dana pokrenuta je i inicijativa za reaktiviranje lovaskih ribnjaka o kojima bi skrbilo i upravljalo društvo iz Lovasa.